שופטי בית המשפט העליון, ניל הנדל, יצחק עמית וג'ורג' קרא קיימו הבוקר (שני) דיון בעתירתם של פעילי הר הבית יהודה עציון וארנון סגל נגד סגירת ההר ליהודים.

עורך דינם של עציון וסגל טען בדיון כי ההר סגור רק ליהודים וזאת בעקבות הסכמה עם הירדנים שלא עלתה לדיון כיאות לא בממשלה ולא בקבינט.

"אני רוצה לדעת את האמת ואם יש למדינה הבנה שתגיד שיש הבנה ויש הסכמה. הסכמה עם הירדנים הוסתרה מהציבור ולא הובאה לדיון לא בממשלה ולא בקבינט. למה לא היה כאן הליך? עשו תמורת הסכם עם ירדן הסכם שמפלה יהודים לרעה ואף אחד לא דן על זה", תקף.

לדבריו, "אם מחר בבוקר במערת המכפלה היה בא המפקד הצבאי ולא היה מאפשר לערבי להיכנס למערה ורק לקומץ יהודים, מישהו משופטי בית המשפט היה מתיר דבר כזה? ישר הייתם מוציאים צו ביניים. אף אחד לא היה מקבל את זה".

עורך הדין של השניים הוסיף כי גם אם ישנו הסכם, הוא לא מחייב ויש לפתוח את ההר ליהודים, "אין מציאות כזו שהסכם בינלאומי יחייב כשהוא סותר את החוק".

השופט עמית העיר, "כולנו מסכימים שיש פגיעה קשה בחופש הפולחן של יהודים בהר הבית אבל זו לא זכות אבסולוטית".

"אי אפשר לעשות עוול לציבור אחד כדי לאכוף את החוק. הסמכות היחידה שיש בהר הבית זה רק למדינת ישראל. אי אפשר לפעול בגזענות ואי אפשר לסגור את שערי הר הבית ליהודים. יש היום 50 איש מהווקף שמגיעים כל יום להתפלל. למה אין יהודי אחד על הר הבית? חוששים ממהומות? אסור שמשטרה או מדינה או בית המשפט יכנעו לאיומים. היום זה הר הבית מחר זה מערת המכפלה. אני מבקש מכם והעותרים מבקשים שהר הבית יפתח ליהודים".

נציג המדינה טען בדיון, כי ההר סגור לכולם חוץ מחמישים עובדי וואקף שבאים לעבוד שם, "הנסיון לייצר תמונה מפלה לא נכון. ההר נסגר למבקרים ולמתפללים כדי לשמור על בריאות הציבור. לאחר שנגמרו ההנחיות גורמי מדינה שונים שאוכל לפרט בחסוי פעלו לשיח עם הוואקף. אנחנו בתקופת הרמדאן וזו תקופה רגישה ומורכבת. הסגירה לכלל המתפללים והמבקרים, כדי להגן על בריאות והסדר הציבורי. ברור לנו שנפגעות זכויות של הציבור. אולם, בפרט בתקופה הרגישה הזו אין מקום לאפשר גם לקבוצה קטנה של יהודים להיכנס. התפילה של עובדי הוואקף היא לא לצורך התפילה אלא בגלל עבודתם במקום"

בהמשך נערך בפני השופטים דיון סגור, במעמד נציג המדינה בלבד, בו נענו השאלות בנוגע להסכמות מול הוואקף ומול הירדנים.