מנכ"ל משרד הבריאות לשעבר פרופ' יורם לס לא מתחרט על אף אחד מהתבטאויותיו על מגפת הקורונה, וממשיך לטעון שהיתה היסטריה גדולה מידי מהנגיף שפוקד את העולם.
"הציבור רוצה תשובה לשאלה אחת, האם הקורונה תהרוג אותי בסיכון יותר גדול מאשר השפעת, והתשובה היא לא", אמר פרופ' לס לרדיו 103FM.
לטענתו, "הקורונה והשפעת זה באותו סדר גודל של סיכון, ויש נקודות שבהן השפעת יותר מסוכנת, כי היא פוגעת גם באנשים צעירים והורגת גם ילדים, והקורונה פוגעת במעט אנשים - כולם באזור של העשור השמיני, התשיעי, ומהבחינה הזאת היא יותר טובה מהשפעת".
בהמשך טען: "חברה נורמטיבית משלמת בחיי אדם כדי לחיות חיים נורמטיביים, אחרת תפסיק לטוס במטוסים כי הם נופלים, תתחיל ללכת ברגל לעבודה כי יש תאונות דרכים".
בתוך כך, מנכ"ל ארגון הבריאות העולמי, טדרוס ג'בריסוס, הודיע במסיבת עיתונאים כי הארגון החליט לעצור באופן זמני את כל הניסויים בתרופת הידרוקסיכלורוקין, אותה הגדיר נשיא ארה"ב כ"משנה את כללי המשחק".
בהודעה אמר ג'בריסוס כי "לאור מחקר שפורסם בשבוע שעבר בכתב העת הרפואי 'לנצט' והראה כי אנשים הנוטלים הידרוקסיכלורוקין נמצאים בסיכון גבוה יותר למוות ובעיות לב מאלו שלא נטלו את התרופה, החלטנו לעצור את הניסוי הקליני בתרופה בעוד שנתוני הבטיחות נבדקים על ידי מועצת הפיקוח על בטיחות הנתונים".
לדבריו הניסויים שנעצרו מתייחסים רק למידת יעילותה של התרופה, המשמשת לטיפול במלריה, גם נגד וירוס הקורונה.
הניסוי שנעצר כלל בדיקה של התרופה ב-400 מתנדבים והוא התפרש על פני בתי חולים ב-35 מדינות ברחבי העולם.
פרופסור דידייה ראול הצרפתי, שהיה הראשון שהודיע כי טיפל בחולי קורונה בעזרת הידרוקסיכלורוקין ולדבריו "השיג תוצאות מצויינות", דחה את ההחלטה של ארגון הבריאות העולמי ואמר כי הוא ממשיך להאמין ביתרונות התרופה נגד הקורונה.
"אני ממשיך להחזיק באמונתי כי התרופה יכולה לעזור לחולים להתאושש.כיצד מחקר מבולגן שנעשה עם 'נתונים גדולים' יכול לשנות את מה שאנחנו רואים? בבית החולים שלי עברו 4,000 חולים שטופלו בהידרוקסיכלורוקין. אני לא מתכוון לשנות את זה".
כזכור, גם הנשיא טראמפ הודיע בתאריך 18 במאי כי הוא נוטל מדי יום את התרופה הידרוקסיכלורוקין כאמצעי מניעה נגד הקורונה, בהמלצת רופאו האישי.