הפגנה בהוליווד במחאה על הרג ג'ורג' פלויד
הפגנה בהוליווד במחאה על הרג ג'ורג' פלוידצילום: רויטרס

העיתונאי הוותיק יגאל רביד, כתב כאן רשת ב' בלוס אנג'לס, מספר לערוץ 7 על המהומות בעיר, במחאה על הריגת העצור השחור ג'ורג' פלויד בידי שוטרים במינאפוליס.

"אחרי כמה לילות של עוצר זה נראה קצת יותר רגוע", הוא מעיד. ''לא שומעים את המסוקים של המשמר הלאומי והמשטרה שמרחפים מעל הבית וקוראים לאנשים להתפזר ומעליהם המסוקים של רשתות השידור והטלוויזיה.

''לא שומעים את הסירנות של רכבי ההצלה, מכבי האש ולא רואים את מכוניות המשמר הלאומי עם חיילים חמושים כאילו יוצאים למלחמה. אבל הכל נכון לעכשיו ויכול להשתנות", אומר רביד.

לשאלה האם יש תחושה שחלק מהמתקפה ההמונית נגד חנויות ומוסדות היתה מכוונת ליהודים או לישראלים עונה רביד כי "יש בעיה ביחסי הקהילה היהודית בארה"ב עם הקהילה השחורה. ראינו את זה עוד הרבה לפני המהומות האחרונות ואפילו הרבה לפני הקורונה.

"אני מזכיר את האירועים שהיו בתחילת החורף באזור ניו יורק: ההתקפה על המרכול היהודי בניו ג'רזי, ההתקפה על ביתו של הרב בעיירה מונסי במסיבת הדלקת נרות חנוכה, פשעי שנאה נגד מוסדות יהודיים וכמובן הירי בבית הכנסת בפנסילבניה".

"יש ללא ספק עלייה באנטישמיות בארה"ב, אבל אני לא בטוח אם היהודים או הישראלים בארה"ב הם המטרה של כל המפגינים, הפורעים והבוזזים, למרות שכמה עסקים של יהודים וישראלים נפגעו כאן, המפורסם בהם הוא קפה ארומה בשדרות סאנסט בהוליווד שנשרף כליל", מוסיף רביד.

לדבריו, קיים קשר ישיר בין הייאוש מהקורונה למהומות שפרצו על רקע שונה לגמרי. "בקורונה אנשים נפגעו גם כלכלית, חברתית, אישית ונפשית. הרבה אנשים נפגעו ונזרקו לרחובות. באמריקה, עם כל החלום האמריקאי הגדול, אנשים רבים חיים ממשכורת למשכורת. אלו שאיבדו את מטה לחמם הרעוע בלאו הכי מצאו את עצמם נזרקים לרחובות. רחובות אייקוניים בלוס אנג'לס מלאים בדרי רחוב. אפילו בשדרת הכוכבים רואים הומלסים שמרימים מאהלים וזה לא מראה קל".

"לכך מצטרפת העובדה שהאוכלוסיות השחורות שהיסטורית מרגישות חלשות ומופלות, זאת לצד תקריות עם שוטרים לבנים שפוגעים בשחורים ויורים בהם ומתעללים בהם. הכל הוביל לנקודה של פיצוץ. בסוף השקט יחזור, אבל האירועים הללו מצביעים על משבר עמוק יותר ושורשי יותר בקיום החברתי-פוליטי אמריקני וזה לא ייפתר ביום אחד", אומר רביד.

עם זאת, איש הרדיו והטלוויזיה הוותיק שעבר לפני שנה לניו יורק ממשיך בתוכניותיו ולא עוצר. "אני בדיוק שנה בארה"ב. עברתי לניו יורק והייתי מעורב שם בהפקות ובעסקים פרטיים. ניו הפכה למקום שקשה לחיות בו. כתבתי והתבטאתי על זה הרבה ועזבתי את ניו יורק רגע לפני שהמצב יצא משליטה".

"באתי ללוס אנג'לס. חייתי פה בעבר ואני מאוד מחובר כאן. התחלנו כבר לעבוד עם תאגיד השידור על תוכנית שתשודר מהוליווד ותביא את הקול של הישראלים והיהודים מכאן".