נותרו פחות מ-3 ימים לסיום שבוע ערבות הדדית בציונות הדתית.
חנה ראובן, מתנדבת באגודת אפרת, שנעזרה על ידי האגודה לפני כשש שנים עת שנכנסה להריון לא רצוי, סיפרה את סיפורה אמש (ראשון) באירוע ההצדעה לציונות הדתית ופתיחת שבוע הערבות ההדדית.
"למעשה לפני שש שנים הייתי במקום שהוא מאוד נמוך, גם מבחינה רגשית, גם מבחינה כלכלית, גם מבחינת השכלה", סיפרה ראובן.
"אז באמת, המצב היה ירוד באותה תקופה ולא מספיק זה - גם נכנסתי להריון שהוא לא רצוי. והייתי מאוד מבולבלת והייתי לבד, ויעצו לי לפנות לאגודת אפרת ונכנסה לחיי מתנדבת נפלאה בשם ציפורה אלימלך, שהיא סיפקה לי את המענה הרגשי".
ראובן סיפרה על פרמטרים נוספים בהם קיבלה עזרה מאגודת אפרת. "והייתי צריכה יותר מידע לעתיד וכשפניתי לאגודת אפרת גם קיבלתי את המענה הזה, הסוציאלי, מבחינת הזכויות, מה מגיע לי. הכוונה, תמיכה רגשית, וגם באותה תקופה משהו שהייתי ממש זקוקה לו - עזרה כלכלית".
לדבריה, במקרים רבים המחשבה על הפלה שכיחה. "אני חושבת שכל מי שנמצאת במערכת יחסים שלא מקובלת על החברה והיא נקלעת למצב כזה, המחשבה הראשונה והאוטומטית שיש לה זה ללכת ולהיפטר מההריון".
על השאלה אם הפעילות של אגודת אפשרת היא שכנוע או סיוע ענתה ראובן, "סיוע לחלוטין מכל הבחינות. קודם כל, כשנכנסת מתנדבת לאגודה, רצוי שהיא תהיה אחת שבעצם קיבלה בעצמה את הסיוע והייתה בעצמה באותו מצב כמו שאני הייתי, וכשהיא מתנדבת, אז היא כבר מקבלת חוברת עם כל ההערות ומה לא לעשות ומה כן לעשות.
זה מאוד מאוד חשוב להדגיש שאנחנו לא משתמשים בביטויים קיצוניים ואיום. שום כפייה, אלא פשוט נותנים לאישה שנמצאת במצוקה את הרגע הזה להחליט בצורה של ביטחון".
לדבריה, "במאה אחוז מהמקרים אין שום חרטה. להפך דווקא במקרים שנשים החליטו לא להמשיך את ההריון, שם יש צלקות נפשיות. וזה עובדות רפואיות זו לא דעה סובייקטיבית".
"אגודת אפרת באמת מתמקדת בעשייה, והדבר הראשון שהרבה אנשים חוששים ממנו זה המצב הכלכלי, כי היום זה אלמנט שהוא מאוד חשוב. מה שעושים זה פשוט מסייעים לאשה במצוקה. הבטחה לקבל עגלה, ושנתיים אספקה של חיתולים ובגדים ופשוט נותנים לה ביטחון כלכלי", הוסיפה.
"לצערי הרב בגלל משבר הקורונה הפניות נהיו רבות יותר אך התרומות פחתו"