האם בין השלכותיה של הקורונה צפויות גם השלכות על הבחירות לנשיאות ארה"ב? הד"ר גדי טאוב, שבין התחומים בהם הוא עוסק גם חקר ההיסטוריה של ארה"ב, היה משוכנע עד לא מכבר שדונלד טראמפ יזכה, למרות כל הפרשנים והמומחים, בקדנציה שניה. באחרונה הוא כבר מטיל בכך ספק.
בראשית דבריו מציין ד"ר טאוב כי הוא לא היחיד שלצערו מ טיל ספק ביכולתו של דונלד טראמפ לנצח את הבחירות הקרובות והוא מסביר:
"היה רצף של אירועים משבריים שהוביל אותנו עד לכאן, והיה נראה שעל כל החלקים הראשונים טראמפ מצליח להתגבר. כשפרץ משבר הקורונה, כשהוא עצר את הטיסות לסין במפלגה הדמוקרטית קראו לו גזעני. עכשיו מאשימים אותו שהוא הגיב מאוחר, אבל באופן יחסי האמריקאים לא קנו את התזה ש-120 אלף אמריקאים מתו בגללו, בין השאר כי רוב הטיפול הכושל בקורונה היה במדינות שבהם יש מושלים דמוקרטים. כך שאמריקה התחלקה לשניים, חצי מאמריקה האמין שזה באשמת דונלד טראמפ וחצי האמין שזה באשמת הסינים. אפשר גם להאמין שזה באשמת שניהם, אבל בפועל אני לא חשוב שהייתה חפיפה בין הקבוצות האלה. אלה שרצו להאשים את טראמפ הם אלה שמתעלמים מסין, ואלה שמאשימים את סין מבינים שטראמפ חולל מפנה היסטורי כשהוא סימן את סין כאויב העתידי הגדול ביותר של העולם הדמוקרטי ושל החירות. עד כאן נראה היה שטראמפ מטפל בזה היטב".
"אחר כך התווסף המשבר הכלכלי וכאן הוא נקט מהר מאוד בצעדי חירום והחייאה למשק, ועשה את מה שממשלות יכולות לעשות, הדפסת כסף, והזרים סכום בלתי נתפס של חמישה טריליון דולר שהגיעו לאנשים שלא כמו אצלנו, ללא בירוקרטיה. באמריקה אתה מקבל את הכסף ואחר כך תדווח למה השתמשת בו ומה שלא השתמשת תחזיר. אחר כך נתחשבן, כי היעד הוא קודם כל להציל את הכלכלה".
עם שני המשברים הללו, מסביר ד"ר טאוב, התמודד טראמפ יפה, "אבל אז שוטר הרג את ג'ורג' פלויד במינסוטה ופרצו המהומות שמהר מאוד השתלטו עליהם ארגוני שמאל קיצוניים, וגל שלם של ביזה ושל בוז לאמריקה ולרשויותיה. עד כאן הדבר הזה שיחק לידיו של טראמפ", מסביר טאוב שהעריך כי המצביע האמריקאי הממוצע יסלוד מתוקפי סמליה של אמריקה ויתבצר בלאומיותו. "טראמפ הצטייר כמו ניקסון כשבשנות השישים כשאמריקה עברה גלי מהומות והגיע נשיא שאמר אני אחזיק את החוק והסדר".
"ואכן, כשבסיאטל חבורת רדיקאלים הודיעו שהם מקימים מדינה במרכז העיר, הקימו בריקאדות וכתבו שאם אתה כאן עזבת את ארה"ב, טראמפ צייץ שאם אתם לא תעשו סדר אני אעשה סדר, אבל הוא לא עשה סדר וככל שנקפו השעות והימים נוצר רושם שטראמפ יודע לרקוע ברגליים, לצעוק ולצייץ באותיות גדולות, אבל לעשות סדר הוא לא מספיק מצליח או לא מספיק רוצה. זה יצר רושם שנשיא החוק והסדר לא יצליח למכור אותו אם הוא לא יעשה חוק וסדר. כשאתה נשיא הבלאגן שקורה במשמרת שלך הוא באחריותך".
לזאת מוסיף ד"ר טאוב ומעיר כי האמון שלו בסיכויי הנשיא חזר אליו לאחר נאומו של טראמפ לכבוד יום העצמאות האמריקאי. בנאום זה תקף את מורידי הפסלים של האבות המייסדים, שבזים אמריקה, ששורפים את הדגל, ששורפים כנסיות, שבזים להמנון ובוזזים חנויות. "אמריקה היא אומה קפיטליסטית שהכלכלה נמצאת בה במוקד העניין הציבורי, וכאשר המהפכנים פונים להתנפל על חנויות אלקטרוניקה או לשדוד תכשיטים, המעמד הבינוני לא מקבל את זה. עכשיו נותרה השאלה האם טראמפ יבלום את זה או ימשיך לעמוד מהצד ולצעוק. אם הוא רק ידבר הוא יפסיד את הבחירות".
אל מול טראמפ ניצב ביידן וטראמפ מצליח להציג אותו בסרטונים שהוא משגר לחלל כמגומגם, מבולבל ומנותק, ועם זאת האפשרות שטראמפ יפסיד את הבחירות יכולה להתממש אם רק יבחרו המצביעים לשבת בבית. "יכול להיות שיהיו אחוזי הצבעה נמוכים בבחירות. ביידן עשוי להצטייר כנציג השפיות. אם טראמפ רוקע ברגליים ומשתולל ומקלל, אז הוא עשוי להיראות כמו חלק מהבלאגן ולא כמו התרופה לבלאגן ואז ביידן פשוט צריך לשתוק ולהיראות ממלכתי. זה שהוא (ביידן) דמנטי, מגמגם ומדבר שטויות זה ברור גם לדמוקרטים שרוצים שהוא יחייך ויסתום את הפה ויצטייר כמועמד הבורגנות השפויה ואז יש לו סיכוי".
ד"ר טאוב אינו סבור שפרק הזמן שנותר עד להליכה לקלפיות, ארבעה חודשים, הוא פרק זמן קצר מדי לתקן את הליקויים והמשברים של התקופה האחרונה. "אנחנו ארבעה חודשים מהבחירות והרבה מאוד יכול לקרות. אם העולם התהפך בשבעה החודשים האחרונים אז אפשר 180 מעלות בשלושה או ארבעה חודשים".