טיפול בחרדות
טיפול בחרדותiStock

לא יהיה זה מוגזם לומר שהפרעות חרדה הפכו למגיפה עולמית.

על פי ארגון הבריאות העולמי 3 מכל 4 אנשים סובלים מהפרעת חרדה כלשהי, כאשר מתחילת 2020 מטפלים מדווחים על מבול פניות של מטופלים הסובלים מתסמיני חרדה מאז החלו הדיווחים על נגיף הקורונה.

הרפואה המערבית המודרנית מבוססת על חיפוש אחר פתרונות כימיים לבעיות האדם. אולם כל החומרים שמדכאים סימפטומים, עם הפסקת נטילתם הסימפטומים שבים וחוזרים. מחצית המטופלים שמפסיקים ליטול תרופה - חוזרים בתוך שנה למצבם הקודם.

האלטרנטיבה המערבית השנייה היא "טיפול בדיבור". טיפולים פסיכולוגים קלאסיים נמשכים לרוב שנים ארוכות, ועלותם הכוללת עשויה להשתוות לעלותה של מכונית חדשה. עם תום הטיפול לא תמיד המטופל חש הטבה או הקלה. רבים מהמטופלים נותרים באותו מקום אפילו בתום שנים של "טיפול באמצעות דיבור".

בין התסמינים העיקריים בקרב הסובלים מקורונה-פוביה: רעד, הזעה, סחרחורת, קצב לב מהיר, הלמות לב, יובש בפה, פחד מקרבה פיזית עם בני אדם, הימנעות ממקומות , אירועים ומצבים עד כדי אגורפוביה, תגובות בלתי פרופורציונלית כלפי אנשים ועוד.

החרדה מקורונה מוגדרת בפסיכולוגיה כפוביה ספציפית - פחד מוגזם ממצב מסוים או מאובייקט מסוים. חרדה זו יונקת מהעלאת פחדים קמאיים מהלא מודע הקולקטיבי, שמתורגמים לדימויים קטסטרופליים - רצף תמונות דמיוניות של מצבים מפחידים מאד העלולים להתרחש בכל רגע, כמו גם מהאטמוספירה החברתית שנוצרה סביבה.

הקורונה פוביה גורמת לבלוטת יותרת המח להפריש לדם שני הורמונים בשם ACTH ו-STH, אשר דרך זרם הדם מגיעים אל שתי בלוטות יותרת הכליה הנמצאות מעל הכליות וגורמים להן להפריש את הורמוני החרדה והלחץ: קורטיזול ואדרנלין – המחוללים שורה של תסמיני לחץ בלתי נשלטים לרבות רעד ודופק מואץ.

מחר (חמישי) יתקיים כנס וירטואלי אודות חרדות ופחדים ואפשרויות הטיפול בהם בצורה תודעתית על פי 'תרפיית מימדים'. ההרצאה תועבר ע"י המנטור יובל נס-לוי, מפתח שיטת תרפיית מימדים. הכנס פתוח לצפייה ללא תשלום, בהרשמה מראש.