מדד המחירים לצרכן ירד ב-0.1% בחודש יוני 2020 וב-1.1% בשנה החולפת, כך על פי נתונים שמפרסמת הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.
ירידות משמעותיות נרשמו במחירי ירקות ופירות טריים (7.6%), תרבות ובידור (1.2%) והלבשה והנעלה (0.8%).
מנגד, נרשמה עלייה בולטת במחירי התחבורה (1.5%).
גלעד שריג, מנהל המחקר בחדר המסחר של בנק הפועלים מסביר כי "מדד יוני ירד ב-0.1% בהתאם לציפיות. סעיף הפירות והירקות בלט בירידה חדה של מעל 7%, וכן נרשמו ירידות בסעיפים שסובלים מחוסר ביקוש - תרבות ובידור, והלבשה והנעלה. המדדים בתקופת הקורונה משקפים את המצב הקיים במשק - הם תנודתיים וסובלים מחוסר יציבות בתקופה זו (למשל סעיף בתי המלון שחוזר להימדד לאחר שהוסר מן המדד בחודש מרץ)".
"משבר הקורונה מייצר מצב מאקרו חסר תקדים מבחינת אבטלה, בטחון תעסוקתי, פסימיות משקי הבית ויכולת חיסכון, ולכן בשלב זה השוק באמת משקף אינפלציה הנושקת לאפס, בהיעדר טריגר אינפלציוני.
שיעור האבטלה צפוי להשפיע גם על סעיפי הדיור במדדים הבאים, כאשר במדד הנוכחי ירד מדד סעיף הדיור ב-0.1%, למרות שמדד שכר הדירה רשם עליה בשיעור דומה", מוסיף שריג.
נתון מעניין אחר שפרסמה הלשכה, קשור למחירי הדיור שיורדים במהלך משבר הקורונה. בחודשים אפריל ומאי נרשמה ירידה של 0.7% בהשוואה למחירי העסקאות שבוצעו בחודשים מרץ ואפריל. בהשוואה למחיר הדירות בתקופה המקבילה אשתקד נרשמה עליה של 2%.
"הנתון מעיד על כך שהקורונה מתחילה לתת את אותותיה בשוק הנדל"ן, לאור השחיקה בכושר ההשתכרות של חלק מהאזרחים", מסכם גלעד שריג.