אחת הבדיקות החשובות ביותר שקיימות בעולם הרפואה, היא בדיקת MRI, ובעברית "דימות תהודה מגנטית".
זו בדיקה שמאפשרת לבדוק מה נעשה במוח ובאיברים פנימיים שונים, כגון כלי דם, שרירים, פרקים, אזורים דלקתיים, גידולים, וכן באזורים אחרים, מבלי שיש צורך לבצע פעולה פולשנית, מכאיבה, וכן מבלי לסכן את הנבדק בחשיפה לקרינה.
הבדיקה מתבצעת במכונים מוסמכים, על ידי צוות מקצועי, ולפני כן דואג הרופא להכין את המטופל, כיצד בדיוק עליו להתנהל בטרם הוא ניגש לבדיקה (האם עליו להיות בצום, לקחת תרופות ומה הוא צריך להביא לבדיקה). ברוב המקרים, התהליך הוא מאוד פשוט ולכן גם אין הוראות מיוחדות.
ההוראות המשמעותיות היחידות הן, לא להיכנס עם מתכות ודברים שאסור להכניס לחדר, כמו כן, אם המטופל מתמודד עם פחד ממקומות סגורים או אם יש לו קוצב לב, רסיסי מתכת, שתלים או עבר ניתוחים קודמים, וכן אם מדובר במטופלת בהריון, אז עליו ליידע בכך את הצוות במקום לפני כן.
זמן בדיקת אם אר איי פרטי נמשכת בין חצי שעה לשעה, במהלכה המטופל שוכב על מיטה ומכשיר MRI עובד סביבו, מצלם אותו ומספק תמונות של איברים פנימיים בפריסות שונות, באופן כזה שניתן לזהות כל חלק וניתן לדעת בוודאות איך הוא נראה ואם יש דברים שצריך להתייחס אליהם.
כיצד מקבלי את תוצאות הבדיקה
בסוף הבדיקה, המטופל יידרש להתלבש ולחכות בחדר ההמתנה ביחד עם המטופלים האחרים, שסיימו את הבדיקה או מחכים לבצע אותה, על מנת לקבל את התוצאות. בשלב הראשון, הוא יקבל דיסק עם כל התמונות. התהליך להכנה הדיסק והתמונות של בדיקת הMRI לוקח חצי שעה בערך אך זה תלוי בעומס שיש על הטכנאים באותו יום. אם יש כמות גדולה של מטופלים, ייתכן מאוד שזה ייקח גם יותר זמן.
חשוב להבהיר כאן, במקומות פרטיים בהם ניתן לערוך בדיקת MRI, אזי שזמן ההמתנה הוא קצר מאשר ברפואה הציבורית. זה נובע גם מתנאי השירות וגם מהעובדה שפועלים יותר מהר על מנת לספק שירות איכותי יותר למטופלים. זה חוסך להם זמן ומאפשר להם לפנות לרופא שלהם בהקדם ולספק לו את הדיסק, בשביל שהוא יוכל להחליט על המשך הטיפול.
באופן כללי, הבדיקה במכון פרטי משתלמת יותר מאשר בבית חולים ציבורי, גם בגלל איכות השירות, בגלל שאפשר לקבל תור בהקדם, תוך 24-48 שעות, כך שאם יש צורך לבצע את הבדיקה כמה שיותר מהר על מנת להמשיך הלאה עם הטיפול, זה יתאפשר, וכאמור, גם התוצאות מתקבלות מהר יותר.
חשוב לציין, התוצאות מפורטות ככל שיהיו, חייבות להגיע אל הרופא המטפל שלכם בשביל שהוא יוכל לפענח ולהחליט האם יש צורך להמשיך בטיפול וכיצד לעשות את זה. התוצאות אמורות לספק לו את כל הכלים לתת דיאגנוזה בצורה הטובה ביותר עבורכם.