הערב (ראשון) מתקיים אירוע וירטואלי בהשתתפות ראשי ארגונים בציונות הדתית, במטרה לקדם הקמת גוף פוליטי חדש שיאגד תחת מטריה אחת את כל גווני הציבור.
אחד מיוזמי הרעיון, איתי גרנק, אומר לערוץ 7 כי כבר עכשיו יש להסתכל קדימה ולהיערך לבחירות שאינן רחוקות מאוד לדעתו.
"על פי ההערכות הבחירות הבאות ייערכו באזור אמצע 2021 ומפקד רציני לוקח בין חמישה לשמונה חודשים. כמובן שהיה עדיף שמהלך כזה יקרה מיד אחרי הבחירות, כפי שהבטיחו הפוליטיקאים", מסביר גרנק.
במה היוזמה שלו שונה מאחרות? "הציונות הדתית היא מאוד מגוונת ומורכבת ודווקא לה הכלי המתאים ביותר הוא פריימריז, כי כך כל זרם ימצא את מקומו. זו צריכה להיות מפלגה שכרטיס הכניסה אליה יהיה אמונה בעם ישראל, תורת ישראל וארץ ישראל וכל מי שמאמין מוזמן פנימה. שתהיה מפלגה אחת של הציונות הדתית עם פריימריז פתוחים ולא כמה מפלגות שמתאחדות".
כדי לקדם את המהלך, גרנק פונה למובילי דעה בציונות הדתית. "אם הרבה ראשי ארגונים בציונות הדתית יובילו את זה, להקמת המפלגה יש סיכוי גבוה. ראינו בבחירות הקודמות שלמפקד שלנו הצטרפו תוך שבוע 5,000 אנשים. אם ראשי הארגונים יצטרפו יבואו בעקבותיהם כמה עשרות אלפים ואפשר יהיה להתחיל מהלך".
"אני גם מקווה שחברי הכנסת יצטרפו ליוזמה ויתמודדו במהלך כזה שהוא בניית אלטרנטיבה שלטונית ללאומיות החילונית מצד הציונות הדתית. צריך מפלגה שהיא אמונית וימנית יותר מהליכוד ואם נהיה מאוחדים נהיה חזקים ולא חלשים ומפורדים כמו היום", מוסיף גרנק.
לדבריו, "כדי שהציבור יירתם למהלך, אנחנו צריכים לראות רבנים, ראשי ארגונים, אנשי עסקים ואקדמיה שעומדים בראש ועדה שתוביל מהלך של הקמת מפלגה וזו המטרה שלנו – לרתום את הכוחות כדי להניע מהלך. הייתי מאוד רוצה שחברי הכנסת יצטרפו למהלך מההתחלה, למרות שאני מבין שהיום יש משקעים. אסור לנו להתבשם מהסקרים. שלוש מערכות הבחירות הוכיחו לנו שבין הסקרים למציאות אין קשר. הציבור מחפש להחזיר את האמון וזה יקרה בתהליך ארוך טווח שלא מוציא אף אחד מחוץ למחנה".