ביטי דויטש
ביטי דויטשצילום: תומר פדר

אלופת מרתון הנשים החרדית, ביטי דויטש, פנתה אתמול (שני) לוועד האולימפי הבינלאומי בבקשה לא להתחרות בשבת באולימפיאדת טוקיו 2021.

דויטש ביקשה כי מועצת המנהלים של הוועד האולימפי הבינלאומי (IOC) תבצע התאמה סבירה לאמונותיה הדתיות, על ידי קיום מרתון הנשים של טוקיו 2021 ביום שאינו שבת.

המרתון האולימפי בו אמורה להתחרות דויטש מתוכנן כעת ל-7 באוגוסט, 2021. ה-IOC דחה בעבר את בקשתה של דויטש להתחשב באמונותיה הדתיות כשקובעים זמנים למרתון הנשים.

"כל מה שאני רוצה זה להיות מסוגלת להגשים את החלום שלי לייצג את ישראל באולימפיאדת טוקיו ולהמשיך לעודד נשים ואימהות צעירות מכל הדתות שלעולם לא מאוחר מדי לרדוף אחרי החלומות שלך, ושאת יכולה לעשות זאת תוך כדי איזון אימהות ולהישאר נאמנה לערכים שלך", אמרה דויטש.

המסלול של ביטי דויטש למשחקים האולימפיים היה יוצא דופן. את המרתון הראשון שלה היא רצה לפני פחות מחמש שנים, בגיל 26, לאחר שילדה ארבעה ילדים.

היא רצה את המרתון השני שלה כשהיא בחודש שביעי להיריון עם הילד החמישי שלה. היא החלה להתאמן עם מאמן לפני קצת יותר משנה אך היא כבר התמודדה מול רצי עילית, וכעת היא מוכנה להשתתף באולימפיאדה.

דויטש מיוצגת על ידי גיבסון דאן וקרוטשר LLP. "אנו קוראים ל-IOC לשמור על ערכים אולימפיים על ידי מתן התאמות לספורטאים דתיים עד למידה הסבירה", אמר עקיבא שפירו, שותף של גיבסון דאן, בא כוחה של ביטי דויטש.

"קיום מרתון הנשים ביום שאינו יום שבת, התאמה סבירה בהחלט העולה בקנה אחד עם הפרקטיקה ההיסטורית, יאפשר לספורטאית מעוררת השראה להמשיך ולהניע נשים צעירות ולשמש כסמל חשוב של סובלנות לספורטאים מכל הדתות. התאמה לצרכיה הדתיים של ביטי דויטש תשרת כהדגמה עוצמתית של העקרונות המניעים של האמנה האולימפית - קידום סובלנות, שוויון, גישה ואי-אפליה באמצעות ספורט", כך שפירו.