
אחרי שמאות סטודנטיות הצביעו ברגליים ובחרו לשלב את הלימודים לתואר עם מסלול של יומיים במדרשת אוריה שבגבעת שמואל, החליטו במדרשה לשכלל את המודל ולפתוח שלוחה בשכונת קרית משה בירושלים.
מסלול 'אורי' מבית מדרשת אוריה יאפשר לך להכניס את הלימודים ליום אחד איכותי, מעמיק וחווייתי שישמר את הקשר שלך לתורה וללומדותיה.
מיכל בן ישעיהו, בוגרת המדרשה שנרתמה לגיוס סטודנטיות למסלול החדש מתארת את החוויה האישית שלה מלימודיה במדרשת אוריה: "סיימתי כעת שנתיים מדהימות כסטודנטית לחינוך במכללה בירושלים, במהלכן למדתי במקביל יומיים בשבוע במדרשת אוריה שבגבעת שמואל. בעצם את לימודי הקודש שמהווים חלק מהתואר, בחרתי ללמוד במדרשה, אבל זה היה הרבה מעבר, זו חוויה של להיות קשורה בעולם רוחני – עולם של תורה, באופן הכי עמוק.
זו היתה תקופה שאני לא יכולה היום לתאר את עצמי בלעדיה. במדרשה יש אוירה משפחתית, חמימה, הרגשתי שאני חלק מחבורה, גם בין השנתונים יש קשר חמים וכיפי והקשר האישי עם הצוות וכל הרבניות והרבנים, נתן לי כל כך הרבה בחיים. הרגשתי שיש לי עם מי לדבר".
לצד החוויה הגדולה שבמדרשה מיכל מתארת את העומס שהצטבר בחייה עם הזמן, ומתוך התחושות האלו שלה ושל חברות נוספות, הוחלט לאפשר מסלול תמציתי יותר: "פגשתי כמה וכמה בנות שמאוד רצו ללמוד אבל מסיבות מגוונות ושונות לא היתה להן האפשרות להשקיע בכך יותר מיום אחד. מסלול 'אורי' שיפתח באלול הקרוב, יאפשר לקבל מהטוב הזה בקפסולה מרוכזת של יום אחד. יתרון נוסף שקיים מבחינתי הוא היכולת להתרכז במקום אחד כי גם לימודי התואר וגם לימודי המדרשה (שמוכרים כחלק מהתואר) מתקיימים בירושלים. המענה שאורי מאפשר הוא מהפכני מבחינתי, לא פשרה אלא שילוב מאפשר לכתחילה, כאידיאל".

מצטרפת לדבריה שלומית, המתחילה את לימודיה במכללה בירושלים ומתכננת להצטרף ליום הלימוד במדרשת אורי בשנה הבאה: "היו לי לא מעט התלבטויות לגבי הלו"ז שלי בשנה הבאה. מצד אחד- ברור לי שאני רוצה להתחיל ללמוד לתואר כבר, מצד שני- יצאתי בתחושה של חוסר מיצוי מהשנה החולפת- למעשה נגמרה לי 'שנת המדרשה' באמצע השנה והכל עבר לזום ונהיה אחרת לגמרי... אחרי חיפושים רבים מצאתי את הפתרון האולטימטיבי מבחינתי – מדרשת אורי שתתן לי יום בשבוע לימודים בסגנון אחר, ותשאיר אותי מחוברת להווי מדרשיסטי מסויים שיכלול בתוכו גם קשר אישי עם צוות של רבניות ורבנים וגם עולם חברתי איכותי."
פרופסור יעקב כץ, נשיא המכללה ירושלים, מברך על שיתוף הפעולה בין המוסדות ורואה בכך שדרוג משמעותי לדמותה של הסטודנטית: "אני יכול לומר שהלוואי וכל התלמידות באקדמיה היו גם תלמידות במדרשה. הדבר מעניק להן קומה נוספת לבניין האישיות ומוסיף להן איכויות רבות כמחנכות לעתיד. הן משלבות את הלימוד התורני בחבורה, חוות חוויה דתית עמוקה ומתכווננות לבניית הבית האישי שלהן. מניסיוננו ראינו שגם הסטודנטיות הלומדות את המקצועות היותר ריאליים מרוויחות מכך ועומדות בכבוד אפילו במסלול תובעני. תכנית המצויינות שלנו 'רגב' (ראש גדול בהוראה), מכילה כמות גבוהה של סטודנטיות הלומדות גם לימודים אקדמאיים ברמה גבוהה, הן מצליחות ובולטות לטובה". לענין המסלול החדש- אורי, אומר פרופ' כ"ץ כי לאור דרישה שעלתה מהשטח הוחלט לפתוח מסלול מקוצר: "קיבלנו פניות רבות מבחורות שרוצות לשמור על הרמה התורנית הגבוהה והאוירה אך בפחות שעות. מדרשת אוריה הרימה את הכפפה והחליטה לאפשר את המסלול הזה בצורה מקוצרת. הלכנו יחד איתם בשותפות מלאה על מסלול אורי".
הרבנית יעל פוזן – שתעמוד בראש מסלול אורי, משתפת מנקודת מבטה ופונה אל המתעניינות: "מתוך היכרות עם בנות בשלב זה של החלטה על לימודים ומקצוע, תקופה בה בע"ה תבני את ביתך, או תבני כיוון לבחירת בן זוגך, כדאי לתת את הדעת על כך שזהו זמן בו את יוצאת ממסגרת מחייבת, ובוחרת לך דרך וחיים, חשוב שתתבונני בעצמך- מה יתן לך את היציבות, העוגן, עמוד השדרה הרוחני, הקשר לעבודת ה' שישפיע על ביתך ועל אורח חייך. מתוך הנסיון כמרצה בְּמדרשה עם בנות בשלב זה בחייהן, מתוך מפגשים עמן שנים אחרי שנות לימודן ומתוך מפגש עם מעגלים חברתיים נוספים, ניתן לראות עד כמה חשוב לחפש מקום וחבורה שיתנו לך "לב" פנימי לכל מה שתבחרי ללמוד ולעשות. בכל מקצוע שתבחרי, התשובה לשאלת "איך יראו החיים שלי? מהו עולם הערכים שלי?" תלויה בחברה שתעטוף אותך, בדמויות שיהיו מקור השראה עבורך. אני מזמינה את המעוניינות ללמוד לעומק את תורה באופן המשלב את תורה הרב קוק ברוח חסידית ארצישראלית, הנוגעת בחיים. להצטרף לחבורתנו המתגבשת ולהכניס תורה לחייה במידה ובכלים מותאמים"
"במדרשת אוריה זכינו לפגוש בנות שהן דוגמה ומופת" מסכם הרב ברוך סליי, העומד בראש מדרשת אוריה. "חדורות בתחושת שליחות, שמחה, אהבת תורה, הארת פנים והרבה להט, והיינו רוצים להרחיב את קבוצת האיכות הזאת גם לבנות שיש להן פחות זמן בשנה הבאה ולקהל חדש של בנות שגרות בירושלים וסביבתה. אנחנו שמחים שיש לנו את האפשרות לתת להן את המקום והזמן לצמיחה תורנית בשנים החשובות הללו."
