בשנה האחרונה מתחוללת מהפכת תשתיות בדרכים העולות להר המנוחות.
מאז כניסתו לתפקיד של מנכ"ל מועצת בתי העלמין צוריאל קריספל שוקדים במועצת בתי העלמין בשיתוף עם המשרד לשירותי דת ועיריית ירושלים על שיפור והנגשה של הר המנוחות לציבור האלפים שעולה מידי שנה להר.
החזון שמאחורי הפעילות הוא להפוך את הדרכים וסביבת ההר לנגישה יותר, באמצעות סלילת כביש גישה חדש בעלות של מילוני שקלים, שיפור החניה והמדרכות והקמת סככות לטובת המשפחות שעורכות טקסי אזכרה בהר ועוד פרויקטים נוספים שנועדו לשדרג באופן משמעותי את דרכי הגישה להר.
כחלק מהמהלך להנגיש את ההר לכלל האוכלוסייה, בוצעה בשטח עבודה רחבת היקף להסדיר את דרכי הגישה לכהנים.
האתגר שעמד בפני מבצעי העבודות בפיקוחו של הרב חנוך פרסטר אחראי הלכתי קבורה ארצית, וביוזמת מועצת בתי העלמין והמחלקה למבני דת בעיריית ירושלים, היה לטפל באופן מקצועי בעצים הגבוהים שהאהילו על הקברים בהר ומנעו עלייה של כהנים לאזורים המותרים בהר.
כהנים רבים הביעו את רצונם לעלות ולשפוך שיח סמוך לציון החיד"א, אולם כאמור בשל העצים שהיתמרו לגובה רב, הדבר נמנע מהם.
צוות העובדים שפעל בפיקוחו של הרב חנוך פרסטר אחראי הלכתי קבורה ארצית, השכיל לטפל בעצים באופן שלא יהווה פגיעה אקולוגית מחד ומאידך יאפשר עלייה של כהנים למקום.
בתום מבצע מורכב נגזמו ענפים רבים בעצים תוך שמירה על העצים ושלמותם. הטיפול בעצים יצר דרך סלולה לכהנים שיוכלו לשפוך שיח סמוך ונראה לקברי צדיקים הטמונים בהר המנוחות.
המהפכה בתשתיות כוללת השקעה משמעותית בתחום התחזוקה והתברואה. בשבועות האחרונים נועד הרב צוריאל קריספל עם נציבות שירות בתי הסוהר, במטרה לרתום את העובדים לפעילות התנדבותית בשיפור חזות הר המנוחות.
על פי הסיכום עם השב"ס, בקרוב יצא לדרך פיילוט התנדבותי שבו ייטלו חלק עובדי השב"ס לשיפור משמעותי בחזות של הר המנוחות.
במסגרת הרפורמה בתחום התברואה בהר, נרכש רכב עם ארגז אחורי הידראולי המאפשר העמסה של גזם ושקיות אשפה בכמות גדולה יותר. כמו כן בוצעו שינויים בתחום העסקת עובדים, שינויים החוסכים בעלויות מיותרות ומאפשרות הסטת משאבים לטובת פיתוח ושדרוג כל סביבת ההר.
מנכ"ל מועצת בתי העלמין צוריאל קריספל, מספר על החזון שמנחה אותו בעבודתו: "השאיפה שלי היא שבית העלמין הר המנוחות יהיה מקום שמכבד את שוכניו ואת הציבור הרחב הפוקד אותו, וזאת במקביל למאמצים רבים להגדיל את שטחי הקבורה בירושלים הסובלת ממחסור חמור ביותר".
"כיום זו פריוולגיה לעשירים בלבד להיקבר בקבורת שדה בירושלים, ואנו שואפים שכל תושב העיר יזכה לאחר 120 למנוחת עולמים על אדמת ירושלים ובמחיר השווה לכל נפש", מסיים קריספל.