נורית שכטר
נורית שכטריח"צ

פרויקט 252 ממשיך לתת כלים והדרכות ייחודיות לרווקים והרווקות, גם בימי הסגר. והערב (ד') - תתארח לשיעור שישודר בערוץ המאמנת למציאת זוגיות נורית שכטר.

קרוב לעשרים שנה עסקה שכטר בחינוך ובמקביל למדה הנחיית הורים, הנחייה זוגית, ריפוי וצמיחה בכוח המחשבה, אימון (קאוצ'ינג) ושידוכים.

שיחתה של שכטר תתקיים תחת הכותרת "להפוך מההצגה הכי טובה למי שאני באמת", והיא מסבירה: "הרבה פעמים כשמגיעים לפגישות, חושבים שהצד השני לא ירצה אותי, אלא את מי שאני חושבת שהוא ירצה, ואז עושים הצגות. למשל: יש כאלה שחושבות שהן חכמות מדי או פחות מדי וזו ההצגה. החכמה היא להבין שהצד השני לא רוצה את ההצגה אלא אותי ואני הכי טובה במי שאני".

"בסופו של דבר אדם יודע מי הוא, והדבר החשוב הוא להבין שמי שהוא הוא ההכי טוב ומי שהוא רוצה כבן זוג זה מי שירצה אותו כפי שהוא. לא שבן הזוג ירצה את הדמיון אלא אותו כפי שהוא. אפשר לעשות הצגות אבל זה לא מחזיק מעמד הרבה זמן".

להצטרפות לפרויקט 252 לחצו כאן

ואולי יש היגיון בתחושה שבמפגשים הראשונים צריך "לעשות הצגה", להיראות טוב יותר, ובהמשך המסכות יתקלפו? שכטר ממקדת את תשומת הלב לתקופה שעוד קודם לכך, התקופה שבה עוברת המחשבה 'מי ירצה אותי כפי שאני' "הכוונה שלי היא לשנות מסימן שאלה לסימן קריאה. הכוונה היא לברר עם עצמי בשלב ראשוני מה הנקודות הקשות יותר לי, שבהן אני רוצה לעשות הצגה, לעמוד מולן ולומר מי ירצה אותי שאני כזו וכזו. במבט כזה הנקודות הללו אינן עוד נקודות חולשה אלא רק בעיניי שלי. כשבחורה תבין שהיא לא צריכה להקטין את עצמה אלא שהיא רוצה בחור שירצה את החכמה שבה ואת מה שבה, ההתייחסות שלה תהיה אחרת לגמרי, לא ממקום של הקטנה אלא של הכרה בערך עצמה".

זה בלישכטר מעירה כי אמנם "במפגשים רוצים להיות בשיא הכוח ובאנרגיות הכי טובות. אין עניין להגיע לפגישות הראשונות עם אנרגיות נמוכות ולא לבושים כראוי ועם מחשבות על השלילה שבי. ההצגה החיובית היא לבוא עם כל העוצמות לפגישות הראשונות ובהמשך לחשוף צדדים נוספים. זה לא סותר את הנקודה שכאשר אבין שאני רוצה שהבחור ירצה אותי עם הנקודות שבעיניי הן כאילו בעייתיות, כך אגיע לפגישות מתוך אמון בעצמי וממקום אחר לגמרי".

להצטרפות לפרויקט 252 לחצו כאן

לדבריה של נורית, דווקא במפגש קבוצתי יתגלה שחברי הקבוצה יכולים לסייע זה לזה, להשיב תשובות שונות לשאלות של האחרים ומתוך כך ניתן יהיה להגיע לתמיכה הדדית קבוצתית שלא ניתן היה להגיע אליה במפגש של אחד על אחד. "כשאדם עם עצמו הוא לא יכול לראות מעבר למחשבה שלו, וכשהוא עם הרבה אנשים הוא יוכל להגיע להרבה כיווני חשיבה שהפרט לא יכול היה להגיע אליהם בעצמו".