אוזניות
אוזניותpexels

אם חשבתם לרכוש אוזניות אלחוטיות לאחרונה כנראה שגיליתם שהשוק הזה מוצף בהמון דגמים של חברות שונות, שכמובן מתגאות באיכות המוצר שלהם, בחווית השמיעה, אורך חיי הסוללה והמחיר האטרקטיבי.

אז איך מוצאים אוזניות אלחוטיות מומלצות באמת שלא יעשו לכם חור בכיס? הכנו לכם בכתבה כמה טיפים שיעזרו לכם למצוא את האוזניות האלחוטיות שיתאימו לכם מכל הבחינות.

לפני שנתחיל חשוב לנו להבהיר לכם מונח בסיסי אחד שחוזר על עצמו בכל כתבה שתקראו בנושא וזה 'TWS' למי שלא מכיר את המונח הזה מדובר פשוט בקיצור (ראשי תיבות) ל- True Wireles או בעברית אלחוטיות אמיתיות.

מעבר להמלצות שלנו כדאי לכם גם לחפש ביוטיוב וברשת ערוצי / אתרי טכנולוגיה שעושים בין היתר גם סקירות על אוזניות אלחוטיות ונותנים המלצות או דיס-המלצות על דגמים שונים. ועכשיו אחרי ההקדמה בואו נתחיל ברשימה שלנו, אלה הדברים שאתם צריכים לקחת בחשבון לפני שאתם רוכשים אוזניות אלחוטיות:

זמן סוללה

כשלוקחים בחשבון את הפרמטר של זמן סוללה צריך להבין שני דברים חשובים, הדבר הראשון זה מהו זמן הסוללה בעבודה השוטפת של האוזניות, משמע כמה זמן ניתן לעבוד באופן רציף עם האוזניות (שמיעת מוזיקה, ניהול שיחות וכו') עד שהן מתרוקנות לחלוטין, הדבר השני זה כמה זמן ניתן להוסיף לסוללה עם טעינה באמצעות הקייס של האוזניות, מבלי שנצטרך לחבר אותן לטעינה בחשמל, דבר שכיום הוא דבר סטנדרטי לחלוטין.

ישנם בשוק דגמים שונים של אוזניות שנותנות זמני עבודה שונים, לפי דעתנו כיום זמן עבודה רציפה מכובד של אוזניות אלחוטיות טובות יהיה מינימום של 6 שעות + 16 שעות של עבודה כשהן נטענות מהקייס, יש אוזניות שנותנות גם הרבה יותר מזה אך כאן נתנו את המינימום שלפי דעתנו אתם צריכים לחפש כדי לקבל מוצר טוב.

איכות שמע

איכות שמע תלויה הרבה בסוג השימוש שאתם מתכוונים לעשות באוזניות שלכם, לדוגמה אם אתם רוצים לשמוע מוזיקה רגועה ושקטה או לשמוע פודקאסט בדרך לעבודה סביר להניח שאתם לא תצטרכו איכות שמע גבוהה במיוחד ובמקרה כזה גם האוזניות הכי זולות יכולות לעשות את העבודה עבורכם.

במידה ואתם אוהבים לשמוע מוזיקה קצבית עם הרבה באסים סביר להניח שאתם תצטרכו אוזניות אלחוטיות עם איכות שמע גבוהה יותר ולכן זה משהו שאתם צריכים לקחת בחשבון. חשוב לשמוע סקירות של ערוצי טכנולוגיה שונים שמדברים על איכות השמע של האוזניות שאתם רוצים לרכוש על מנת שתדעו שהמוצר שאתם רוצים להוציא עליו כעת כסף ייתן לכם את התמורה ולא תקבלו אוזניות שהשמע בהן הוא שטוח נטול באסים.

דיבור במונו / סטריאו

אוזניות אלחוטיות טובות יתנו לכם את האופציה לנהל שיחה או לשמוע מוזיקה בשתי האופציות של מונו וסטריאו. ולמה זה כל כך חשוב? אם אתם מתכוונים להשתמש באוזניות בזמן נהיגה אתם לא יכולים לשים את שתי האוזניות באוזניים כי אתם צריכים להיות עירניים לסביבה שלכם ולשמוע מה מתרחש על הכביש, לכן האופציה של ניהול שיחה במונו הוא מאוד חשוב.

מצד שני אם אתם לא בנהיגה הדעה האישית שלנו היא שמע בסטריאו זה דבר שהוא הרבה יותר מהנה בניהול שיחות. ישנן אוזניות בשוק שלא מאפשרות את שתי האופציות של ניהול שיחה במונו וסטריאו ולכן זה דבר חשוב שאתם צריכים לוודא בנוגע לאוזניות לפני שאתם קונים אותם.

עיצוב (כפתור / אייר פודס)

לאוזניות TWS יש שני עיצובים אופציונליים שאתם יכולים למצוא, עיצוב של כפתור שנכנס לתוך האוזן ועיצוב קלאסי של אייר פודס שזה נראה כמו כפתור שיוצא ממנו מקל קטן של כמה סנטימטרים.

אי אפשר לומר שאחד יותר טוב מהשני, זה יותר עניין של העדפה אישית, יש אנשים שרוצים עיצוב של אייר פודס כי גם אם הם לא שילמו ערימה של כסף על אייר פודס, זה נראה "יוקרתי" כאילו יש להם אייר פודס. יש כאלה שממש לא אוהבים את עיצוב האייר פודס והכפתורים יושבים להם יותר טוב באוזן ויש אנשים שהכפתורים לוחצים להם מדי, אז זה בסופו של דבר כמו שאמרנו זה העדפה אישית.

מחיר

טווח המחירים בשוק של האוזניות האלחוטיות נע בין 20 ש"ח ל- 1000 ש"ח אבל עבור מרבית המשתמשים אין באמת שום סיבה הגיונית להוציא מעל 1000 ש"ח על אוזניות טובות. אוזניות בטווח המחירים של 200-300 ש"ח יכולות לתת לכם חווית שמע נהדרת וזמן סוללה מצוין, אז חבל להתפתות למותגים הגדולים שבעיקר מוכרים לכם את השם שלהם במחיר מוגזם לחלוטין.