מנכ"ל ארגון OU ישראל, הרב אבי ברמן, קורא לקהילת דוברי האנגלית בישראל להישמע להנחיות משרד הבריאות: לחבוש מסיכה, להקפיד על ריחוק חברתי ולהימנע מהתקהלויות.
"שמיני עצרת בסוף חג הסוכות תמיד מלא בחיות, בהתרגשות, בריקוד, בשמחה מתפרצת, בחגיגות ברב עם בבתי הכנסת, בעלייה לתורה של כל אדם", מזכיר הרב ברמן.
''אני שואל את עצמי: מה יהיה בשמחת תורה השנה? כיצד נוכל לחגוג ולהרגיש את שמחת תורה באופן שיתקרב בכלל לאיך שחגגנו את החג בשנה שעברה או בזו שלפניה? איך נרקוד? איך נאחוז זה בידיו של זה? כיצד נעביר את ספר התורה מאדם לאדם?''.
''התשובה היא שזה לא יהיה דומה. ואז עולה שאלה נוספת: איך בכלל שמחת תורה תהיה שמחת תורה?", ממשיך הרב ברמן, ''חשבתי על זה המון ואמרתי לעצמי: בכל שנה אנחנו חושבים על שמחת תורה ובעצם השמחה היא סוג של לחץ. למה? כולם בבית הכנסת, כולם רוקדים – אז גם אנחנו. כולם שמחים – אז אנחנו מצטרפים. מזמינים אותנו להחזיק את ספר התורה בהקפה, מזמינים אותנו לעלות לתורה. גם אם אתה מתחבר יותר וגם אם פחות – אתה בפנים, בתוך השמחה הזו שמבטאת את הייחודיות של סוכות ושמחת תורה''.
אבל השנה, ממשיך הרב ברמן, נצטרך לשבת להתפלל לבד, אולי עם כמה מבני המשפחה הגרעינית. ''נוכל לרקוד לבד, אבל לא יחד עם חברים. לא נוכל להחזיק ידיים, לא נעביר את ספר התורה מיד ליד במהלך הריקודים.
''אבל אולי בעצם השנה הקב"ה רוצה שנתחבר לתורה ממקום הרבה יותר עמוק ורוחני? אולי כל השמחה שחווינו בכל השנה היא בדיוק ההיפך של מה שאנחנו אמורים לחוות בשנה הזו?''.
לדברי הרב ברמן, ''השנה הקב"ה רוצה שנישאר לידו יום נוסף, ונתחבר אליו ממקום פנימי עמוק. אנחנו בעצם נבוא ונאמר: 'הקב"ה, אנחנו מתחברים אליך, אוהבים אותך ושמחים כל כך על לימוד התורה. שיש לנו אפשרות ללמוד גמרא או כל אחד מענפי התורה האחרים'. זו השמחה שה' רוצה מאיתנו עכשיו. שעם ישראל יתאחד בשמחה הפנימית הזו בזכות הקשר העמוק שלו לתורה.
''זה כל כך חשוב שנמשיך לשמור על כל התקנות: נעטה מסכות, נקפיד על ריחוק חברתי ונקיים את כל הוראות משרד הבריאות כדי שבעז"ה בשנה הבאה נוכל לחגוג את החגים בשמחה הכל כך מוכרת לנו משנים קודמות'', מוסיף מנכ''ל OU ישראל.