ועדת החוץ והביטחון, קיימה היום (שני) דיון מהיר בנושא "מאבק נציגי הלוחמים והמשפחות השכולות של הקרב בג'נין נגד הסרט 'ג'נין ג'נין'", ביוזמתו של ח"כ אלעזר שטרן ובניהול ח"כ גדעון סער.
ח"כ שטרן ציין בפתח הדיון, "כבר 18 שנה שנציגי הלוחמים והמשפחות השכולות מהקרב בג'נין מתמודדים כנגד הסרט. הסרט מציג את חיילי צה"ל כפושעי מלחמה ורוצחים ומתאר מעשי זוועה מחרידים שלא קרו בפועל בקרב".
לדבריו, מאז הקרנתו לראשונה, הלוחמים, המשפחות השכולות, אזרחים וחיילי מילואים נמצאים במאבק ציבורי חסר תקדים לטיהור שמם של הלוחמים, הנופלים ושל צה"ל. אני קורא למשרד הביטחון למנות נציג מטעמו שיוביל את הנושא הזה. אין שום הגיון בכך שמשפחות שכולות ולוחמים ילחמו על טיהור שמם של יקיריהם ושל צה"ל".
אריה קדוש, שהיה מפקד גדוד בקרב בג'נין, ציין "חופש הביטוי אינו חופש השיסוי, והוכח כבר שהסרט הזה הוא הסתה לטרור. בית הדין קבע בערכאות שהסרט שקרי ומסית לטרור, ויש כאן מלחמה על הבית. בית המשפט לא מצליח להבין מה גבולות הגזרה בחופש הביטוי, וקובע שיש שקרים אבל מתיר להראות את הסרט, וזה לא יכול להיות. לא יכול להיות שהבית הזה לא יאמר את דברו, שאפשר יהיה להקרין את הסרט הזה והצד השני ינצח".
"אם ייקבע שיש הוצאת דיבה וישלמו כסף, אבל ימשיכו להקרין את הסרט, אז הפסדנו ונכשלנו כמדינה. אחרי 18 שנה צריך לחתוך את הדבר הזה. אנחנו נקראנו לדגל בערב פסח, לא הייתי בברית של הבן שלי כי קראו לי ובאתי, שילמתי את המחיר, ועכשיו מדינת ישראל צריכה לשלם את המחיר בהגנה עלינו", הוסיף.
גאולה בוסידן, אימו של עמית ז"ל שנפל בקרב בג'נין, פנתה לח"כים בכאב, "אני אמא של עמית ז"ל, אבל גם אמא של יעל ורן יבדל"א, שניהם חיילם מצטיינים. תדמיינו שאתם מקריבים את הבן הבכור שלכם, ואז מגייסים עוד ילדים לצבא ומכבסים את מדיהם והלב נקרע. לקח לעמית 5 דקות מרגע שהתקשרו אליו ועד שיצא מהבית להצטרף לחבריו, שירות מילואים ראשון שלו לאחר השחרור. לא האמנתי שנגיע למצב שאני צריכה להתחנן בפני חברי כנסת שישימו סוף לסאגה הזו. אני לעולם לא אראה את עמית אבל אני אלחם על שמו וכבודו. כבר חמישה רמטכ"לים וארבעה יועצים משפטיים אמרו לי שאני אמיצה – אבל אם אתם איתנו אל תסתפקו במילים, אלא באיסור מוחלט להקרנת הסרט".
פרופ' יובל אלבשן תקף את היועמ"ש, "נציג היועץ המשפטי לממשלה היה חייב להגיד בבית המשפט שאין כאן עניין של חופש ביטוי. ברגע שהוכח שיש פה שקר, אז אי אפשר לטעון לחופש ביטוי. זה ההפך מחופש הביטוי ואף חותר תחתיו, ולכן אפשר להוציא דרישה למנוע את המשך הקרנת הסרט בכלל, דווקא מתוך חופש הביטוי".
ח"כ סער סיכם את הדיון : "במלחמה נגד השקר אסור להתעייף ואני רוצה לבטא הערכה ללוחמים שכאן שלא מתעייפים, עם כל השלבים הרבים שעברתם במשך 18 השנים הללו. אתם עושים משהו גדול מאוד לסלק את השקר הזה מהחיים שלנו ולהבהיר את העמדה הערכית של הציבור הישראלי".
לדבריו, "בתקופת חומת מגן כיהנתי כמזכיר הממשלה, ובמקביל לאירועי הלחימה התנהל גם מאבק מדיני מול אותה תעמולה פלסטינית שקרית, חסרת יסוד, כפי שנקבע גם על ידי ערכאות שיפוטיות בישראל. יצאתי אז בשליחות הממשלה בראש משלחת לאו"ם לסכל מהלך של ועדת חקירה בינ"ל על הקרבות בג'נין, ולא תאמינו, אבל הם קיבלו את עמדתנו ולא הייתה ועדת חקירה. גם 18 שנים אחר כך, אסור להתעייף במלחמה נגד השקר".
ח"כ סער העלה להצבעה הצעת החלטה, אשר תישלח ליועץ המשפטי לממשלה. ההחלטה אושרה פה אחד וזו לשונה:
"ועדת החוץ והביטחון קיימה דיון בעניין סרט התעמולה השקרי 'ג'נין ג'נין' שנקבע ע"י ערכאות שיפוטיות שיש בו משום לשון הרע על חיילי צה"ל. הוועדה קובעת כי הסרט הוא 'עלילת דם' נגד צה"ל ולוחמיו, שפעלו למופת בג'נין במהלך מבצע 'חומת מגן' באופן המוסרי ביותר, בהתאם לערכי צה"ל. עמדת הוועדה היא כי סרט תעמולה זה אינו ראוי להקרנה וכי יש לאסור את הקרנת הסרט בישראל והפצתו".