הוועדה לענייני ביקורת המדינה בראשות ח"כ עפר שלח, התכנסה היום (ג') לדון בבקשה למתן חוות דעת ובדיקת המבקר בנושא: אפליה בהליך אימוץ ילדים.
נציין כי על פי החוק מוקנית לועדה הסמכות להורות למבקר המדינה לבצע בדיקה של נושאים שאושרו בוועדה.
יו"ר הוועדה, ח"כ עפר שלח, אמר בדיון, "אפליית הקהילה הלהט"בית בענייני אימוץ ילדים היא חוק חשוך שחייבים לבטלו. המדינה התחייבה לכך כבר לפני שנתיים ולא עשתה דבר. ההצבעה בוועדה תחייב את מבקר המגינה להתייחס לכך, ואת הממשלה לפעול. זו החובה שלנו לשוויון זכויות בישראל, ואותה עשינו".
ח"כ עידן רול שיזם את הדיון ציין, "משפחה היא ערך עליון בחברה הישראלית, אבל ממשלות נתניהו לדורותיהן מעדיפות שילד יגדל ללא משפחה, העיקר לא לאפשר לזוגות גאים לאמץ אותו. מדובר באפליה בוטה המנוגדת לערכי היהדות וערכי מדינת ישראל".
"החברה הישראלית ידועה במעמד המיוחד אותו היא מייחסת למוסד המשפחה. בהתאמה, הקהילה הגאה בישראל מעניקה לזכות זו משקל מיוחד ומציבה אותה בלב המאבק שלנו. הקהילה הגאה הינה חלק אינטגרלי מכל מגזר וציבור בישראל. אנחנו חלק מהקונצנזוס. בלתי נתפס שדווקא הזכות הבסיסית להקים משפחה חסומה בפנינו", הוסיף.
שר העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים, איציק שמולי, ציין "עבדנו באינטנסיביות רבה בשבועות האחרונים כדי לשנות את החוק. המפתח לשינוי הוא שאין שום סיבה למצב שהוא מפלה ועל כן דינו להתבטל. כדי לפתור את המצב הזה מעיקרו, הקריטריון היחידי שיקבע האם ההורים יכולים לאמץ זהו המסוגלת ההורית ולא שום דבר אחר. רק המסוגלות שמשרתת את טובת הילד. כרגע לפי החוק הקיים, זה כופה עלינו מצב בלתי אפשרי – הברירות מחדל. מנסים לדחוף את שינוי החקיקה כמה שיותר מהר. אבל בינתיים המציאות הפוליטית אינה אפשרית בהרבה דברים בגלל המשבר הפוליטי. אני מתחייב לעלות את זה לוועדת שרים ואם זה ייתקע שם, אפעל שחברי האופוזיציה יגישו את זה כהצעת חוק פרטית – מצב שוודאי שאני מקווה שנמנע ממנו".