ועדת הפנים של הכנסת קיימה היום (שלישי) דיון בשאלה האם מניעת גירוש ילדי עובדים זרים שנשארו בארץ ללא היתר היא מעשה חמלה אנושי שאינו מאיים על איש, או שהוא פותח פתח ל"גרין קארד אנושי", שיעודד זרים ללדת ילדים על מנת להישאר בארץ?
ח"כ אסף זמיר, יוזם הדיון, טען כי "בשם איום דמוגרפי שקרי מדינת ישראל רודפת אחרי ילדים וממהרת לזרוק אותם מפה. אני מלווה את הסוגיה הזו כבר למעלה מעשור ולמדינת ישראל אין מדיניות ברורה בנושא וזה מייצר מציאות בלתי נתפסת ואכזרית כלפי ילדים שזהו ביתם ושכל חטאם הוא שנולדו להורים ללא מעמד. בשם איום דמוגרפי שקרי המדינה עושה לילות כימים כדי לתפוס את אותם הילדים ולזרוק אותם מכאן".
"ביקשתי לקיים את הדיון היום כדי שתצא קריאה להקמת ועדה שתייצר קריטריונים ברורים שימנעו מקרים קורעי לב כמו המקרה של דניאל קרוז. זו החובה שלנו", הוסיף.
לדבריו, "גם בשנה רגילה הייתי מבקש דיון כזה, אבל דווקא השנה, שבה כל העולם מתכנס ללמוד מחדש את החשיבות של ערבות הדדית ורגישות כלפי אוכלוסיות מוחלשות זו הזדמנות לעשות עוד צעד עבורם. זו קבוצה לא גדולה של ילדים שלא מאיימים על איש והגיע הזמן לעשות חסד עמם ועם הבניין הזה."
ח"כ אריאל קלנר טען מנגד, "לא יכול להיות שילד יהפוך ל'גרין קארד אנושי'. צריך לקבוע מדיניות. אני אשמח לשמוע מה מדיניות ההגירה שאסף זמיר מציע. האם שילדה את הילד קיבלה ויזה לתקופה, עברה על החוק שנשארה מעבר לזמן. בגלל שהצליחו מספיק זמן לערבב את המערכת, מגיע להם פרס? אם נתמרץ מקרים כאלה, יהיו רבים. מה הסנקציה כלפי עבריינים?".
ח"כ מאי גולן הוסיפה, "אם נאפשר לכל מי שנולד כאן להישאר, האם נאפשר גם למסתננים בלתי חוקיים? יש 2000 לידות בשנה. יש מי שרוצה מדינת כל מסתנניה". ח"כ עופר כסיף הטיח בגולן, "את רוצה לשמור על מדינה גזענית. גועל נפש", וח"כ גולן השיבה לו, "המילה 'גזעני' עוברת לידי. לא מפריע לי. כסיף מייצג מיעוט הזוי, קטן ולא מייצג. רוב העם חושב כמוני".
"אין בעיה לפתח חמלה", הוסיפה, "אני בעד שתקום ועדה בינמשרדית. אתה יודע שהחיים בדרום תל אביב הם לא אנושיים. כל העול נופל על האוכלוסיה החלשה ביותר. אין מקום בבתי החולים. אנחנו משלמים על הכל. אני בעד ועדה שתבחן כל מקרה לגופו, אבל שלא תשליכו ממקרה בודד על כמות בלתי נתפסת ותייצרו תמריץ מסוכן שכל אדם יגיע ויביא ילדים כי המדינה פראיירית".