פוריות
פוריותistock

הרב ליאור שגב, רב יועץ ופוסק ומנהל פרויקט שימור פוריות במכון פוע"ה נערך לפאנל המיוחד והמסקרן שיתקיים ביום ראשון ויעסוק בשימור פוריות להבטחת פוריות גם לנישאות בגיל מאוחר

לקראת הפאנל המיוחד בסוגיית שימור הפוריות, שיתקיים ביום ראשון הקרוב כחלק ממיזם 252, שוחחנו עם הרב ליאור שגב ממכון פוע"ה.

"זו טכנולוגיה יחסית חדשה שנכנסה לארץ מלפני כתשע שנים. האפשרות הזו יצרה מציאות שבה ניתן לשמר פוריות של גיל צעיר יותר לגיל מבוגר יותר, וכך בנות שעדיין לא מצאו את החצי השני יכולות לשמר פוריות", מתמצת הרב שגב את מטרת הטכנולוגיה המדוברת.

באשר לסוגיה ההלכתית תורנית סביב השימוש בטכנולוגיה קובע הרב שגב כי "מבחינה עקרונית התהליך מותר ואין עליו בעיות הלכתיות. אנחנו ממליצים עליו כדבר הנכון, כמובן בתוך גבולות החוק, מגיל 31 ועד גיל 41. עם זאת יש דברים מסביב שפוסקי ההלכה חששו מהם, כמו שזה יגרום לדחיית נישואין והולדה בגיל מאוחר יותר מה שמעלה סיכוי למומים וכו'". על חשש זה אומר הרב שגב כי בחינת המציאות בפועל מגלה שמי שמגיעות לשמירת פוריות עושות זאת משום שהן בשלבי חיפוש ומאחר ועדיין לא מצאו את בחיר ליבן הן מבקשות להשתמש בטכנולוגיה הזו ולא על מנת לאחר נישואין.

עוד שאלנו את הרב שגב אם עמדה נחרצת זו לפיה אין כל בעיה הלכתית במהלך גורפת את כלל בתי המדרש, גם את זה החרדי, והוא משיב כי יש במגזר החרדי מי שלא יעודדו את זה בריש גליא בשל החשש מלגיטימציה לאיחור נישואין, ורבים מהם אומרים שאמנם אין בכך בעיה, אך הם אינם מעוניינים לפרסם את הדבר.

"אנחנו במכון חושבים שלמרות המחיר חשוב לפרסם את זה", אומר הרב שגב ושוב וקובע: "בוודאי שאין איסור ואין בעיה. יש מי שימליץ לחכות ולחפש עוד, אבל אנחנו במכון סבורים שמחיר ההמתנה לגיל מבוגר יותר הוא מחיר היכול לגרום לירידה בפוריות".

הרב שגב מציין כי למכון "מגיעות בנות גם מהמגזר המסורתי חילוני וחרדי, גם גרושות ואלמנות מגיעות. בגלל המורכבות והרגישות לנושא הבאנו למכון מישהי שמרכזת את הנושא ומלווה את הבנות רפואית".

"ברמה העקרונית החברה הדתית והלא דתית צריכות לפתח דיון על מקום הנישואין והאיחור של גיל הנישואין והמחיר של זה, על משמעות הקריירה מול משמעות של בית והקפאת ביציות זה כמו פצצת אטום, אפשר להשתמש לדברים טובים או לדברים בעיתיים כמו איחור הקמת המשפחה, אבל הטכנולוגיה עצמה היא פרווה, לא טובה ולא רעה. מדובר בדיון חברתי משמעותי שחשוב לפתח אותו, ומתוך כך דיון תורני על המשמעות של העולם בו אנחנו חיים וכניסת טכנולוגיה אליו, אבל בטכנולוגיה עצמה אין שום בעייתיות.

לקבלת קישור כניסה לכנס – לחצו כאן


חשוב לציין כי מדובר באחד הפרוייקטים המקודמים ביותר במכון פוע"ה בשל חשיבותו. אנחנו הכתובת עבור כל פנויה שמעוניינת לעבור את ההליך במטרה להקל עליהן ולעזור להן להגשים את חלומן - להקים משפחה. הייעוץ מתקיים ללא עלות"