במבצע לילי חודשה ההתיישבות היהודית ביישוב שא-נור בצפון השומרון והבוקר (שלישי) כבר נערכה במקום תפילת הלל חגיגית לרגל ראש חודש כסלו.

ראש מועצת שומרון יוסי דגן, שגורש בעצמו מהיישוב סיפר לערוץ 7, "אני מאוד מתרגש, היום ראש חודש כסלו ההלל חזר לשא-נור. אני נזכר בימים שהיו לפני הגירוש ומרגיש שאפשר לתקן. אנחנו קוראים כולנו לראש הממשלה לתת את האישור ולבנות את יישובי צפון השומרון מחדש"

כ-100 מתיישבים, משפחות, נשים וילדים מלווים בח"כ אריאל קלנר (ליכוד) שבו למצודה ביישוב והצהירו כי בכוונתם לחדש את ההתיישבות היהודית ביישוב אשר פונה במסגרת תוכנית ההתנתקות.

חברי הגרעין הצעיר העבירו את הלילה במצודה ביישוב והחלו להכשירה למגורים. הגרעין החדש מונה בשלב זה כ-20 משפחות ומורכב מזוגות צעירים - קצינים משוחררים, בוגרי יחידות מיוחדות, אנשי חינוך, סטודנטים ושאר מקצועות חופשיים.

אל הגרעין הצטרפו מגורשי חומש שא-נור אשר עלו אף הם הלילה למקום. "באנו עם הגרעין החדש לשא-נור ומפה נצא בקריאה הבלתי מתפשרת לראש הממשלה - התנגדת לגירוש, התנגדת להתנתקות, זו ההזדמנות לתקן את העוול ולאפשר לנו לחדש את ההתיישבות במקום", אומר בני גל שגורש מחומש.

ח"כ אריאל קלנר שנמצא עם המתיישבים במקום ותומך בחזרה ליישוב אמר, "הגענו לשא-נור היישוב הזה יבנה ויכונן, היישוב הזה חייב להיבנות. חוק ההתנתקות הוא חרפה, הוא חוק אנטישמי שאוסר על יהודים לגור בארץ ישראל והוא חייב להימחק מספר החוקים של מדינת ישראל".

בעקבות העליה של חברי הגרעין לשא-נור, פנה הבוקר לממשלה ולחברי הכנסת ראש המועצה האזורית שומרון יוסי דגן אשר גורש מהמקום ודרש כי יאפשרו את חידוש ההתיישבות.

דגן בירך את חברי הגרעין על המהלך. "אני מבקש לחזק אתכם ואת העמידה הנחושה שלכם. המראות הקשים של החברים שלי נגררים על הרצפה על ידי שוטרים וחיילים אך ורק כדי להשאיר את המקום בשליטה ישראלית מלאה לא יעזבו אותי לעולם. חזרה ליישובי צפון השומרון: גנים, כדים, חומש ושא-נור היא הדבר הנכון ביותר לעשות לאחר שברור שלא נותר אדם במדינת ישראל שסבור שהעקירה הזו הייתה נכונה".

הישוב שא-נור נעקר בשנת 2005 כחלק מתוכנית ההתנתקות. יחד איתו נעקרו בצפון השומרון הישובים גנים, כדים וחומש. מאז עקירת הישובים מתקיים מאבק עיקש אותו מוביל דגן, במסגרתו הוגשו ב-7 השנים האחרונות מספר הצעות חוק לביטול חוק ההתנתקות מצפון השומרון והתקיימו עליות ציבוריות לישובים שנעקרו.

לדרישה הצטרפו ח"כים, שרים ומובילי דעת קהל, אשר אף הגיעו למקום למחות על הגירוש ולדרוש לחזור לישובים.