עמותת 'ירוק עכשיו' עתרה לבג"ץ נגד הקמת אתר סילוק הפסולת "ראמון" בבנימין, שממומן מכספים גרמניים ויהווה מפגע סביבתי.
לפני כשש שנים, על רקע התנגדויות של ארגונים ציוניים וסביבתיים, נדחתה התכנית להקמת אתר סילוק פסולת "ראמון" בבנימין שנהגתה על ידי גורמים ברשות הפלשתינית וזכתה למימון גרמני נדיב.
התכנית דאז הותנתה בכך שרק פלסטינים יוכלו להשתמש באתר הפסולת, בעוד שהוא נמצא על שטחי C בשליטה מלאה של מדינת ישראל. זאת בשעה שהרשויות הישראליות נאלצות גם היום לשנע את פסולתן למקום מרוחק.
כעת הודיעה המדינה כי בכוונתה לאשר מחדש את התכניות שהוקפאו בעבר ולפעול להקמת אתר הפסולת מחדש. לטענת המדינה, בימים אלו נבחנת האפשרות להקמת אתר למיון פסולת בנוסף למטמנת הפסולת, כאשר האתר החדש אמור לשמש את כלל האוכלוסיות.
אלא שבניגוד להצהרות המדינה, מגלה אבי רואה, עוזר שר הביטחון, במכתב למועצת בנימין כי התכנון הוא רק על הנייר ובפועל אין כל כוונה ממשית לקלוט פסולת ישראלית. "נכון להיום אין בכוונת האיגוד, המבקש להקים ולהפעיל את המטמנה, לקלוט פסולת שמקורה בהתיישבות הישראלית", כתב רואה.
בעקבות חידוש התכניות עמותת 'ירוק עכשיו' עתרה, כאמור, לבית המשפט. "השיטה להטמנת הפסולת בקרקע היא שיטה אנטי סביבתית הנמצאת בתחתית סדר העדיפויות לטיפול בפסולת, כיום כבר לא מקימים מטמנות חדשות" אמר עו"ד שלמה מאיר רבינוביץ', בא כוחה של העמותה.
"לא יעלה על הדעת שאזור יהודה ושומרון שוב יהפוך ל'פח הזבל של המדינה', ועוד במימון הבנק הגרמני, שבמדינתו לא היה נותן בשום אופן יד להטמנת פסולת בקרקע. פנינו למנהל האזרחי בדרישה לקבל תשובות מנומקות לחידוש התכניות, וכמובן שנפעל לבטלם", הוסיף.
יצחק מאיר (איצ'ה) מנכ"ל איגוד ערים לאיכות סביבה, הוסיף: "זה לא משנה אם מדובר בפסולת פלסטינאית או פסולת ישראלית. זה יהיה אסון נוראי להטמין פסולת לאחר שמדינת ישראל החליטה שזה לא הפתרון. אנחנו במאבק, לא נרפה ממנו ונקווה שנצליח לשכנע את מקבלי ההחלטות לרדת מהתכנית הרעה הזו".