ראש עיריית פתח תקוה רמי גרינברג החליט היום (ראשון) להנציח את שמו של יהונתן פולארד באחת מכיכרות העיר.
ההצעה תעלה בקרוב לוועדת שמות וההנצחה תאושר באופן סופי במועצת העיר.
"בהמשך לדיווחים המשמחים מארה"ב, אני מברך על החלטת משרד המשפטים האמריקאי להסיר את המגבלות על יהונתן פולארד. אחרי למעלה משלושים שנה יזכו יונתן ורעיתו אסתר לעלות למולדתם האהובה, ישראל", אמר גרינברג.
''כישראלי, יהודי וציוני, עלייתו המסתמנת של יהונתן ארצה היא בשורה מרגשת מאוד וברצוני להודות לממשל האמריקאי על המחווה. העיר פתח תקוה תיתן ביטוי מכובד לנושא חשוב זה", הוסיף ראש העיר.
מוקדם יותר היום סיפר השופט בדימוס אליקים רובינשטיין על שיחתו עם נשיא ארה"ב בעבר ג'ורג' בוש בה ביקש ממנו שיעשה "צעד הומניטרי" למען פולארד, אך זה סירב בטענה שהדבר נוגד את ערכיו.
רובינשטיין ששימש כציר המדיני של ישראל בוושינגטון בעת מעצרו של המרגל הישראלי סיפר לגלי צה''ל: "שוחחתי עם הנשיא ג'ורג' בוש בארבע עיניים לפני שפרש מתפקידו. ביקשתי ממנו שיעשה צעד הומניטרי עבור פולארד, והוא סירב בטענה שזה נוגד את ערכיו".
כאמור, משרד המשפטים בארצות הברית הודיע כי ועדת השחרורים החליטה שלא להאריך את ההגבלות שהוטלו על ג'ונתן פולארד, לאחר שחרורו מהכלא לפני כחמש שנים.
בגיל 66, יוכל פולארד לעזוב את ארצות הברית לכל יעד שירצה - כולל ישראל. "הוועדה מצאה כי אין ראיות המובילות למסקנה כי פולארד עלול להפר את החוק", כתבה הוועדה בנימוקיה.
פולארד שוחרר ב-2015 לאחר כ-30 שנה בהם ריצה עונש מאסר בארצות הברית. לאחר שהורשע בריגול למען ישראל. עם שחרורו הוטלו עליו תנאים מגבילים למשך חמש שנים, הכוללים איסור יציאה מאזור מסוים בניו יורק, ענידת אזיק אלקטרוני המנטר את מיקומו באופן תמידי, מעצר בית לילי, ניטור מתמיד של מחשבו בביתו ובמקום עבודתו, והימנעות מיצירת קשר עם כלי התקשורת.