מחאה ראשונה. הבאות בדרך
מחאה ראשונה. הבאות בדרךצילום: חיים יעקבי

במחאה על התגברות פעולות הטרור על ציר אלון קיימו הבוקר (שלישי) עשרות מתושבי בנימין תפילת מחאה על הציר בקריאה למערכת הביטחון לאכוף את השקט.

חיים יעקבי, חבר כיתת הכוננות בישוב קידה שבגוש שילה ומארגן המחאה, מספר על ההחלטה לצאת לתפילת המחאה לאחר שורת אירועי טרור שרק בנס הסתיימו ללא הרוגים.

"חיות כאן מאות משפחות מכביש אלון ועד אזור גבעת הראל, האזור מיושב בהרבה יהודים. אנחנו נוסעים על הצירים וחיים פה, ומה שקורה בכביש אלון, במיוחד בין צומת גדעון ועד כוכב השחר, אזור המחצבות והלאה באזור הכפר אל-וו'עייר שהוציא כמה פעולות חבלה בשנים האחרונות, בתקופה האחרונה מתגברת תופעה של פעילות חבלנית עוינת.

''זה מתחיל בזריקות אבנים, בקבוקי תבערה, הם מניחים צמיגים בוערים ובתוכו פגז של טנק שהם מצאו בשטח אש או בלון גז. אלה דברים שקורים כחלק מהשגרה בערך פעם בשבוע. פיצוץ כזה כשרכב עובר יכול להביא להרוגים ולנזק. זה עובר ללא תגובה. לא מתייחסים לזה לא בתקשורת ולא בצבא".

בדבריו מדגיש יעקבי כי אינו ממקד את ביקורתו בחיילי צה"ל ש"מחרפים את נפשם ומבצעים את הפקודות כדי לעשות הכול לפי ההוראות שאותן הם מקבלים מהדרג המדיני, אבל הדרג המדיני צריך לשנות תפיסה".

על אירועי הימים האחרונים שהביאו להחמרה במצב הוא מוסיף ומספר: "לפני יומיים התגלה מטען דריכה שאמור להיות מופעל ולהפעיל זירה שלמה של מטענים נוספים סביבו. המטען הזה הונח במרחק של כעשרה מטרים מהכביש. מדובר בציר שהצבא יורד דרכו לטיפול במתפרעי הכפר כשהם זורקים אבנים.

''הם מילכדו את הדרך עבור הצבא. זה כלל מטען חודר שריון שיכול לפרק ג'יפ ואולי אפילו נגמ"ש מעבר להרוגים שיכולים היו להיות. הצבא גילה את זה במודיעין או בדרך רגלית והאסון הזה נמנע. צריך להתייחס לאירוע הזה כאל אסון שהתרחש.

''צריך להתייחס לזה כמו הפגז על אוטובוס הילדים בכפר דרום. לא להתייחס לזה כאל אירוע פוטנציאלי שאחריו הם ממשיכים את השגרה שלהם".

יעקבי מוסיף ומזכיר את התנהלות מערכת הביטחון מול תושבי גבעת 'קומי אורי' לאחר אירועי התפרעות "אירועים שפוגעים בנו וכולנו מתנגדים להם". שם מבצעים סגירה ומצור על המקום כענישה קולקטיבית. לעומת זאת "מה קורה עם כפר שמידי יום מנסה לרצוח אותנו וכבר רצח את שולי הר מלך ומלאכי רוזנפלד? יש כאן כפר שמייצר פיגועים ואין להם שום הפרעה. הם ממשיכים לנסוע ולעבוד".

עוד מספר יעקבי כי "אתמול בבוקר גילו מטען נוסף שלא זיהו אותו ביום שלפני. מדובר במטענים רבי עוצמה שיכולים היו לקרוע כל רכב ולהרוג". יעקבי מציין ומדגיש כי המשמעות היא ש"יש כאן אפשרות לקיים מעבדות נפץ ברמות שיכולות לפוצץ כלי רכב אזרחיים וצבאיים. המשמעות היא שהמדיניות רופסת, שיש להם אומץ לעשות את זה ושהענישה לא מפחידה אותם". לדבריו "גם באזור פסגות מתחילה תופעה של מטענים וזה אומר שהצבא נחלש".

לתפילה הבוקר הגיעו תושבים ממספר ישובים על מנת לסמן את הנקודה הנדרשת לפעולה צבאית, נקודת הכניסה לכפר. "צריך לסגור להם את הציר כפי שעשו בעבר. הבעיה היא שמתייחסים לפיגוע רק אם הוא ממומש ויש נפגעים או הרוגים. אם אין הרוגים חוזרים לשגרה. אנחנו צריכים להתייחס לכל אירוע כזה כאל אירוע שיש בו הרוגים. זו החומרה שצריך להתייחס בה לכפר הזה ולכל כפר שמוציא טרור".

את דרישתם ממערכת הביטחון ומהדרג המדיני מסכמים התושבים בשתי נקודות מרכזיות: הדרישה שלנו כאזרחים ממשלת ישראל היא בשני מישורים; "לייצר הרתעה וענישה שתמנע את עצם הרצון והמוטיבציה לבצע פיגוע. להפעיל את צה"ל בכל התחומים ע"מ לא לאפשר בכלל למחבלים להוציא פיגועים. בוודאי לא מעבדות לייצור מטעני חבלה".