בנסיון כמעט נואש להסיט את האשמה על היווצרות נגיף הקורונה, מדענים סינים טוענים כי מקור הנגיף הוא בכלל בהודו, וכי הוא עבר מבעלי חיים לבני אדם לאחר שתיית מים מזוהמים.
צוות חוקרים של האקדמיה הסינית למדעים טוען כי נגיף הקורונה התגלה לראשונה בקיץ 2019 בהודו, והצליח לעבור מגופם של בעלי חיים לגוף בני אדם דרך מים מזוהמים.
זו לא הפעם הראשונה בה מדענים סינים מנסים להטיל את האשמה על הפצת הנגיף על מדינות אחרות, כאשר לפני כן טענו חלקם כי ארה"ב ואיטליה עשויות להיות המקומות בהן נמצא הנגיף לראשונה. במחקר שביצעו השתמשו המדענים הסינים בניתוח פילוגנטי המצביע על המוטציה שעבר הנגיף, על מנת להתחקות על עקבותיו.
לטענתם, הדרך היחידה לקבוע את מקור הנגיף היא למצוא את גרסתו המקורית לפני שעבר מוטציות שונות "והמחקר מצביע על שמונה מדינות – ארה"ב, יוון, הודו, צ'כיה, איטליה, בנגלדש, סרביה ורוסיה כמקור הנגיף האמיתי. הם ממקדים את המחקר בהודו ובנגלדש מאחר ולדבריהם "מדובר בשכנות גיאוגרפיות ובהן נרשמו דגימות של הנגיף עם מוטציות מעטות במיוחד, כך שהסבירות הגבוהה כי הנגיף עבר מהן". החוקרים גם טוענים כי גל חום ששרר באזור בקית שעבר הביא לשתיית מים מזוהמים שגרמו להעברת הנגיף מבעלי חיים לבני אדם.
"מחודש מאי ועד יוני 2019 נרשם גל החום השני הארוך ביותר בהיסטוריה בצפון מרכז הודו ובפקיסטן, מה שגרר משבר מים חמור באזור הזה. המחסור במים גרם לחיות בר כמו קופים לנהל מאבק קטלני על מים ובוודאי הגדיל את הסיכוי לאינטראקציות בין בעלי חיים לבני אדם. אנו משערים כי העברת נגיף הקורונה מבעלי חיים לבני אדם עשויה להיות קשורה לגל החום יוצא הדופן הזה", כתבו החוקרים הסינים.
עם זאת, צריך לזכור כי המחקר הסיני מתפרסם גם על רקע מתיחות בין שתי המדינות בשבועות האחרונים וחילופי אש בין צבאות סין והודו.