
עופר איובי, יועץ בכיר לראש עיריית ירושלים, תושב שכונת גילה ובעבר יו"ר המנהל הקהילתי בשכונה, מספר על מפגן מחאה שהתקיים הבוקר (שלישי) במתחם עבודות הרכבת הקלה בתואנה שהעבדות מתבצעות על שטח כבוש.
"כשנסעתי בשעות הבוקר המוקדמות הבחנתי בשלט גדול שתלוי על גדר עבודות הרכבת. נכנסתי לשטח העבודה וראיתי מספר אנשים עם שלטים, חלק מהם עם המילה 'אפרטהייד', נכנסתי לאתר העבודה וראיתי שהם עלו על טרקטורים וכלי עבודה של הרכבת ולא איפשרו את עבודת הרכבת הסדירה", מספר איובי.
"שאלתי על מה הם מוחים. הם שאלו אותי 'מה זה פה', אמרתי להם שזו שכונת גילה, והם אמרו ששכונת גילה זה מקום כבוש שלא צריך להיות בחזקתנו, אלא צריך להחזיר אותו למי שכבשנו אותו ממנו. לכן אסור לעשות כאן עבודות".
"אמרתי להם שגילה היא חלק בלתי נפרד מירושלים, ומעבר לזה כל תושבי השכונות הערביות, כמו בית צפפה ואחרות, חיים איתנו בשיתוף פעולה הדוק ואירועים כאלה רק מעכירים את האווירה", ממשיך ומספר איובי ומוסיף כי מפגיני השמאל הבהירו לו שהנתונים הללו אינם מעסיקים אותם. "הם אומרים שזה לא מעניין אותם, ושגם בבית אל חיים בשכנות עם הערבים. אמרתי להם שזה יותר נזק מתועלת, אמרתי להם שתושבי השכונות הערביות באים אלינו לחוגים, אנחנו איתם בקשרי מסחר ואין שום הבדל. ניסיתי לשכנע אותם לפחות לעבור לכלים שלא עובדים איתם כדי שאפשר יהיה לחזור לעבודות אבל הם לא הסכימו. המשטרה נכנסה לפעולה מולם".
איובי מדגיש בדבריו כי "עבודות הרכבת שנעשות הולכות לשרת את כל המגזרים והדתות". להערכתו מפגן השמאל לא נולד כיוזמה פרטית אלא באופן מאורגן כשמאחוריהם ארגון כלשהו. איובי עצמו לא יכול לכוון אצבע מאשימה לעבר ארגון מסוים והבירורים מול המפגינים לא העלו תוצאה כלשהי. "הם לא שיתפו פעולה מעבר לאמירות שזה שטח כבוש".
"בעבר כבר היו אירועים כאלה, אבל אין אחד שיערער, גם חברינו מהשכונות הערביות יגידו שאין חולק על זה שגילה הייתה ותישאר חלק מירושלים", חותם איובי.