הארגונים בוחרים במשפחה, פורום קפה שפירא, הפורום לאקטיביזם יהודי, שוברות שוויון, אבות למען צדק, מרכז ליב"ה, מטה יהודי לאומי - נשים למען ישראל, אופק- מטה להסברה יהודית, התאגדו יחד בקריאה להפסיק את השימוש בנקודה כאשר מעוניינים להסב פניה גם לנשים ולא להסתפק בפניה סתמית כוללת בלשון זכר.
כמי ששותף לקריאה זו נשאלתי מדוע אני משתמש לפעמים בלוכסן ומה ההבדל בין שימוש בלוכסן לשימוש בנקודה? למה אתם/ן זה בסדר ואתם.ן פסול?
את התשובה הטובה ביותר לשאלה זו למדתי ממאות התגובות הנזעמות שקיבלנו בעמוד הפייסבוק של תנועת "בוחרים במשפחה". באחת מהן הסבירו חברי המועדון החברתי של הקהילה הגאה בטלגרם כך: "סלאש הוא בינארי, כלומר זה או זכרי או נקבי. הנקודה באה לרמז על טווח יותר גמיש שבין זכר לנקבה עבור אלו המזדהים כא-בינאריים או איפה שהוא בטווח".
טוב, אמר לי חבר אז הם חושבים וכותבים כך מה איכפת לך? למה אתה בכלל מתייחס אליהם?
איכפת לי, עניתי לו. מזמן כבר לא מדובר באנשים פרטיים שכותבים כך בחוגם הפנימי. מדובר במהלך שמובילים הארגונים הפועלים לפירוק התא המשפחתי באמצעות שר המשפטים, ושר הביטחון וארגונים גדולים שכולנו זקוקים להם כמו קופות החולים. שרים אלו וארגונים אלו כופים עלינו את השימוש בשלב זה את השימוש בנקודה, בשם השוויון, כחלק מתהליך שמטרתו להביא לטשטוש ההבדל בין המינים ובסופו של דבר למחיקת הזהות האישית.
האשמה זו נשמעת בדיונית, ואני צובט את עצמי כשאני כותב את הדברים, אך כשמסתכלים על התמונה הכוללת זו המסקנה המתבקשת. במסגרת תהליך הנדוס התודעה מחקו לילדים רבים את המילים אב ואם מאוצר המילים, עד כדי כך שבגנים רבים כבר אסור לדבר על אבא ואמא של שבת והס מלהזכיר סבא וסבתא כולם נחשבים "ביטויים פוגעניים". בשלט הכניסה למועצה אזורית גזר נחשפנו לשלב הבא במהפכה. בשלט זה הנקודה נמחקה ובמקומה מופיעות אותיות מעוותות שעיצבה סטונדטית בשם מיכל שומר שהופכות את המילים לא-בינריות.
ראש המועצה הגב' ידלין, במכתב תשובה לארגון "בצלמו", לא מסתירה שמדובר במהפכה ובניסיון לעיצוב תודעה חדשה. אל תתפלאו אם בעוד כמה שנים מי שלא ישתמש בפונט שאינו מבדיל בין גברים לנשים או לפחות בנקודה, לא יוכל לשמש בתפקיד ציבורי.
אז חברים וחברות יקרים ויקרות, אל תתנו להנדס לכם/ן את התודעה. השפה העברית היא אחד הכלים שמעצבים ומבטאים את זהותנו האישית המשפחתית והלאומית. בעברית לוכסן מציג ברירה, ונקודה מבטאת סוף משפט והפסקה. אז בואו ונשים נקודה לכל הארגונים שפועלים לפירוק זהותנו האישית המשפחתית והלאומית, זו מלחמה תרבותית שבגלל חוסר מודעות אנו מפסידים בה. כל אחד מאיתנו שמקבל פרסום או טופס שפונה אליו עם נקודה במקום לוכסן, יכול להגיב בדרך שהגיבה נעמה זרביב יו"ר שוברות שוויון:
שלום לך יעל
הגיע לידי שאלון שפרסמתם. האם ידוע לך שלא שמים נקודה במקום לוכסן?
בעברית לוכסן זו ברירה ונקודה היא סוף. מי שכותב אתן.ם בעצם משרת תפיסות רדיקליות קיצוניות שרוצות לשנות את השפה העברית. הן טוענות שהשפה מדכאת נשים וצריכה להיות לא מגדרית.
אם אתן פמיניסטיות רדיקליות אז זה בסדר. פשוט לא נמלא את השאלון.
אם אתן לא וזה נכתב בטעות אז מציעה לתקן.
הרבה הצלחה !!
הכותב מראשי תנועת "בוחרים במשפחה"