סגן יעקבי
סגן יעקביצילום: דובר צה"ל

סגן יעקבי, בן למשפחה בת שבעה ילדים, סיים היום (רביעי) את קורס הטיס של צה''ל במסגרת מחזור 181.

עם קבלת כנפי הטיס, יעקבי סוגר מעגל שכן אביו, אל״ם (מיל׳) עידו יעקבי היה מפקד בית הספר לטיסה בין השנים 2005-2008 ומשמש בשירות המילואים כמדריך בקורס.

"הייתי חלק ממשפחת חיל האוויר כבר מילדות ועכשיו אני ממש חלק, עם דרגות קצונה וכנפיים. אני בטוח שאבא שלי שמח וגאה בי כמו כל המשפחה", אמר יעקבי בשיחה עם ערוץ 7.

ליעקבי קרובי משפחה נוספים שהיו טייסי קרב, ביניהם דודו תא״ל (מיל) אבי יעקבי שהיה בתפקידו האחרון מפקד בסיס נבטים ודוד אחר, אלוף (מיל.) נמרוד שפר ששימש בתפקידו האחרון כראש אגף התכנון.

יעקבי מספר על קורס הטיס בתקופת הקורונה, "כמו בכל המדינה, זו תקופה מאוד מסובכת שדורשת לאמץ נורמות התנהגות מתאימות, אם זה בעטיית מסכות, בשמירת 2 מטרים וכמובן בלהגדיר הגבלות כמו קיום מסדר הכנפיים רק עם משפחה גרעינית, או הצמדת כל חניך למדריך שאיתו הוא יכול לטוס איתו כדי לייצר כמה שפחות קשרים שעלולים לייצר שרשרת הדבקה".

"מצד שני, לחיל האוויר יש מדיניות מאוד ברורה של להמשיך קדימה תמיד. זה משהו יפה בחיל שאפשר ללמוד ממנו המון. שגם מול האתגרים שהמדינה עומדת בפניהם, יש עוגן כמו חיל האוויר ואפשר לראות זאת בעלייה של הטיסות המבצעיות בשנה האחרונה", מוסיף יעקבי.

על החיבור המיוחד לחיל האויר הוא אומר, "בתור ילד גדלתי בשיכונים של בסיסי רמת דוד, חצור ותל נוף ובילדות יצא לי להסתובב, לראות המראות ואפילו להכיר את המבנה הארגוני של חיל האוויר דרך התפקידים שאבי עבר בהם. נכנסתי לאט לאט למשפחה הזו. אני מניח שזה מאוד השפיע עלי ועיצב אותי".

"אני יכול לומר שאחרי שאבא שלי השתחרר ועברנו לצפון – יחד עם מכינה קדם צבאית שעשיתי – עניינו אותי יותר תפקידי לוחמה. הלכתי ליום מיון של סיירות ובסוף זה לא יצא לפועל, אבל חשבתי שבלוחמה אמצא את המקום הטוב ביותר עבורי במסגרת השירות. במקביל, ניסיתי להתקבל לקורס טיס. תמיד אמרתי לעצמי שזה חלק ממני. אחרי שהתקבלתי לקורס והתחלתי לעבור את השלבים, המוטיבציה והחיבור לחיל האוויר רק הלכו והתעצמו", הוא מספר.

לדבריו, "אני מסיים קורס של שלוש שנים מאוד אינטנסיביות ועכשיו יש שבוע לעצור ולהביט על התהליך בסיפוק, איזה כיף היתה הדרך הזו ולהביט קדימה לשבע השנים הבאות לפחות שבהן אשרת בחיל. אני מאוד מרוצה מהמקום שבו אני נמצא כעת. אני גם ממצה את היכולות שלי וגם תורם לביטחון המדינה שלנו ושומר עליו. זה מאוד משמעותי עבורי".

יעקבי מספר שהאתגר הגדול ביותר במהלך הקורס הוא לנתק את המציאות האישית מהמקצועית. "הקורס כולו רצוף באתגרים. אחד מהם שבלט מאוד התרחש שנה לפני סוף הקורס היה פרידה מבת זוגתי במשך שלוש שנים. בדיוק בשלב הזה נכנסנו לשלב המתקדם והייתי צריך ללמוד לשים בצד את הרגשות והקשיים האישיים ולהתמקד במקצוע בצורה שהיא מאוד קרת רוח ומקצועית.

"בחיל האוויר אומרים שברגע שהקוקפיט נסגר כל החששות והדאגות נשארות בחוץ ואתה הופך הכי תכליתי וקר רוח שנשאר".