לעמותת אלומה הוענק אתמול (שלישי) אות הגיוון בעסקים על שם דב לאוטמן ז"ל לשנת 2020.

את הפרס לאלומה, הפועלת לקידום צעירים ומפעילה בין השאר פרויקט "משרתות באמונה", העניקו נועם לאוטמן בנו של דב ז"ל, שלמה (מומו) מהדב מנכ"ל עלמה, ונועה טרון מנהלת הפורום הישראלי לגיוון בתעסוקה.

אלומה, מבית הקיבוץ הדתי, מעסיקה כיום כ-200 עובדים מתוכם 36% הם ערבים (24% בדרגי ניהול); 4% הם עובדים חרדים; 3% הם עובדים עם מוגבלות (12% בדרגי ניהול); 2% הם עובדים מבוגרים ו-4% מהעובדים הם יוצאי אתיופיה. בנוסף, ב- 85% מתפקידי הניהול מועסקות נשים.

אלומה הציבה את הגיוון בלב החזון הארגוני ומטמיעה ערכים ותהליכים של שותפות ושייכות בקרב צעירים וקהילות.

במקביל, אלומה פועלת במגוון דרכים להגדלת השיעור של עובדים אלו במצבת העובדים ובקידומם לדרגים הגבוהים ביותר דרך תהליך גיוס עובדים רגיש תרבותית, וכן פועלת לחבר בין עובדים מקהילות שונות באמצעות יוזמות מגוונות.

חלק מעובדי אלומה מהחברה היהודית למדו ערבית כדי שיוכלו להעמיק את הקשר עם חבריהם לעבודה, מונה בארגון ממונה לגיוס עובדים עם מוגבלות ובתכנית המתמחים של העמותה ליוו עד היום כ-5000 סטודנטים (בשנה האחרונה 25% מהם מהחברה הערבית 15% מהחברה החרדית 21% סטודנטים עם מוגבלות ו-39% מהחברה הכללית), אשר התמחו ב800 חברות מובילות במשק.

גם ברמה הפרקטית - הוטמע נוהל חופשות המאפשר לכל עובד לקחת חופשות ע"פ לוח השנה שלו ואורח חייו, אלומה מציינת את החגים השונים של כלל העדות והמגזרים ברשתות החברתיות ועם העובדים, 30% מהעובדים השתתפו בתכנית גוונים להכרת החברה הישראלית שכללה סיורים והכרות עם אנשים וקהילות, ובכל שנה מתכנסים כל העובדים ביום אלומה לשוחח על נושאים משותפים ולהעמיק את ההיכרות האישית והמקצועית של העובדים.

יפעת סלע, מנכ"לית אלומה היוצאת, הודתה על הבחירה. "גיוון הוא הצעד הראשון כדי להביא לחיים משותפים בחברה הישראלית", אמרה. "צריך לומר את האמת - גיוון זה אתגר לא פשוט. יחד עם זאת היום ברור לכולם שלמרות שהכי קל לעבוד עם הדומים לנו הכי פורה והכי מפתח את הארגון זה דווקא הגיוון בעובדים בו ובשותפים שלו ואני מקווה שכך ינהגו גם אחרים".