מאז פטירתו של הרב עדין אבן ישראל (שטיינזלץ) זצ"ל שכיהן כנשיא ישיבת ההסדר בתקוע, שוקדים תלמידי הישיבה על דרכים להנציחו ולהמשיך את צוואתו הרוחנית של הרב.
זה כמה חודשים שתלמידי ישיבת ההסדר בתקוע ובוגריה מאיישים את בית מדרש "שלהבת", בית מדרש וירטואלי המקיים לימוד תורה במתכונת של חברותות וליווי אישי ושיעורים כלליים.
כהמשך לדרכו של הרב שטיינזלץ, מדובר בתכנית לימוד תורה חוצת יבשות ומגזרים עבור כל מי שחשקה נפשו בתורה, גברים ונשים כאחד. במסגרת בית המדרש מתקיימות למעלה מ-60 חברותות כל שבוע.
"לתוכנית נרשמים אנשים מרקעים מגוונים", מספר בהתרגשות נתן גזונדהייט, מנהל התכנית. "יש חברותות מהצד האמריקאי שיש להם רקע ארוך שנים בלימודי יהדות, ואחרים המעוניינים להשתמש בהזדמנות הזאת כדי לפתוח בפעם הראשונה גמרא. ישנם כאלה שמצטרפים למסלול התפילה שלנו ואומרים כי הם מתפללים כל חייהם, אבל אף פעם לא באמת ישבו וחשבו מה הם עושים".
"הייתה אישה שרשמה את הבת שלה לתכנית, ולאחר מספר שבועות ביקשה להצטרף גם היא", סיפר. "זוג אחר החליט שזאת הדרך שלו למלא את השבוע שלו בתוכן. היו כאלה שכתבו לנו בטופס ההרשמה שבעקבות הקורונה הם מרגישים מבולבלים מבחינה דתית ורגשית, והם רואים בתכנית הזאת דרך להתמודד".
לדבריו, "המכנה המשותף לכולם זה שהם רואים איך הקונספט של החברותות מביא איתו משהו ייחודי שאין בשיעורים פרונטליים. כל חברותא יוצרת את הגוון המיוחד שלה, ועונה על הצורך הפרטי של כל אחד מהלומדים. אנחנו, מצד בית המדרש, דואגים לתמוך בהם, לוודא שהחברותות ממשיכות הלאה, ולתת להם תחושה קהילתית, שכולם חלק ממשהו גדול ושיש לקהילתיות הזאת ערך מוסף במסגרת של הלימוד".
בהתאמה לדרכו של הרב שטיינזלץ, בשלהבת מזמינים כל יהודי מכל מקום בעולם להצטרף לתוכנית, נשים וגברים מכל גווני הקשת היהודית. בבית המדרש קיימים ארבעה מסלולי לימוד בנושאים מגוונים: איך ללמוד תלמוד, תפילה ומשמעותה, פרשת שבוע ותניא.
האדם המעוניין בחברותא בוחר את הנושא, היום והשעה, והתלמידים והתכנית מציעים את החברותא המתאים ביותר באמצעות תהליך שידוך מוקפד. כל התכנית מבוססת על מתנדבים ואינה עולה כסף. בכל מסלול נחשפים הלומדים גם לטעימה מתורתו של הרב שטיינזלץ בנושא.
בנוסף, אחת לחודש מתקיים שיעור פתוח בכל אחד ממסלולי הלימוד, במטרה לעודד שיח פעיל של המשתתפים וחיבור של כל החברותות על בסיס נושא הלימוד המשותף. השיעור מעניק "מבט על" על הנושא ומיציע זוויות נוספות וחדשות ברוח הרב שטיינזלץ לנושאים התורניים שנלמדו בחודש האחרון.
בזמנים מיוחדים סביב מעגל השנה היהודי מתקיימותים התוועדויות משותפות בהנחיית תלמידי הרב שטיינזלץ, הבהנחיית תלמידי הרב שטיינזלץ, המותאמים מותאמות בסגנון ובנושאים ליהודי התפוצות.
"נדהמנו מההיענות", אומר ראש ישיבת ההסדר בתקוע הרב מיכל פאלק. "נחשפנו לסיפורים על אנשים שחיכו להצעה כזאת כל חייהם, ושהלימוד הזה, שאיננו עם רב גדול ומלומד, אלא עם יהודי פשוט שחולק את אותה שאיפה לחיבור וללימוד משותף, ממלא להם משהו גדול שהיה חסר להם עד עכשיו".
"לצערנו, הגענו למיצוי יחסי של תלמידי ובוגרי הישיבה, אבל אנחנו לא מתכוונים לעצור שם", הוסיף. "כדי להיות חברותא של מישהו, אין צורך להיות תלמיד של הרב שטיינזלץ. היינו שמחים להזמין את כל מי שמעוניין ללמוד עם יהדות התפוצות לפנות אלינו ולהציע את עצמו כחברותא. ברוך ה' כבר התחלנו לצרף אלינו אנשים נוספים, יקרים ומיוחדים, ונשמח לעוד רבים שיצטרפו. יש לנו שני תנאים בלבד: שיבינו את גודל ההזדמנות והאחריות, ושלא יהיו שיפוטיים".