האזכרה לאבשלום פיינברג בשנה שעברה
האזכרה לאבשלום פיינברג בשנה שעברהצילום: אם תרצו

מאות בני אדם השתתפו היום (ראשון) באזכרה במלאת 104 שנים לנפילתו של אבשלום פיינברג, לוחם ומייסד מחתרת ניל"י.

האירוע הווירטואלי התקיים ביוזמת מרכז "בשבילנו" יחד עם תנועת "אם תרצו", והשתתפו בו פעילים של תנועת "אם תרצו", בני משפחתו של פיינברג, מנכ"ל מרכז בשבילנו אורי מאור ועוד.

פיינברג ז''ל נהרג בשליחות ניל"י כשניסה לחצות את קו החזית העות'מאני-בריטי במלחמת העולם
הראשונה, ולחבור לכוחות הבריטיים בחצי האי סיני לצורך חידוש הקשר המודיעיני בינם לבין ניל"י. רק לאחר מלחמת ששת הימים נמצאו עצמותיו בסיני והובאו לקבורה בהר הרצל.

על אף פועלו, פיינברג לא זכה לאזכרה ממלכתית וכדי לתקן את המעוות נרתמו שתי סטודנטיות, שיר בן חיים ומירב עדראי, ויזמו את האזכרה השנתית להנצחתו של אבשלום שהשנה כאמור התקיימה דרך הרשת.

במהלך הערב התקיימו מספר הרצאות לזכרו של אבשלום על-ידי מורי הדרך ענת הופמן ואביחי אברהם וכן על-ידי מיכאל חדד, רכז ההדרכה ממרכז "בשבילנו". יעל פדהצור, נכדתה של צילה פיינברג אחותו של אבשלום ז"ל, ריגשה את המשתתפים בסיפורה האישי.

צילום: בשבילנו
צילום: בשבילנו

מיכאל חדד, רכז ההדרכה של מרכז ''בשבילנו'' מסר: "ערכיה ומורשתה של מחתרת ניל"י חייבים להיות אבן יסוד בחינוך תלמידי ישראל. ללמוד מאבשלום את היכולת לקחת משבר ואתגר ולהפוך אותו לתקווה גדולה, צריכים אנו לזכור ולשים לנגד עיננו את מורשת ניל"י ואת מסירות הנפש של אבשלום, שבזכות פועלו קמה התשתית להקמת מדינת ישראל".

נוי בר, רכזת ההסברה של תנועת ״אם תרצו״ אמרה כי ״אבשלום פיינברג הוא גיבור לאומי וסמל לאומץ לקחת כיחידים וכעם את גורלנו בידינו. לערכים אלו אנו זקוקים היום אף יותר מבעבר. מדינת ישראל מתמודדת עם מסע דה-לגיטימציה ארוך שנים, ועלינו לשאוב מפיינברג את אמונתו בחלום הציוני ובצדקת הדרך, כי רק כך נצליח להמשיך את המפעל הציוני שהקמנו כאן, כמו בימים ההם בזמן הזה''.