פורום רבני 'תורת הארץ הטובה' יצא היום (חמישי) בקריאה כנגד הליך 'בג"ץ הבוגדת' המתנהל בבית המשפט העליון.
הפורום, המונה את בכירי רבני הציונות דתית, התייחס להליך המשפטי 'בג"ץ הבוגדת' וקרא למנהיגי הציבור, לפעול, על מנת למנוע את הרס המשפחה היהודית על ידי בג"ץ.
"ההליך המשפטי בבית המשפט העליון, המכונה 'בג"ץ הבוגדת', מעמיד בסכנה ממשית, את המשפחה היהודית", כתבו הרבנים.
"הפקעת הדיבר 'לא תנאף' מהגדרת המשפחה, והפגיעה באמון בין איש לאשתו, מערערות את יסודות החברה כולה", הוסיפו.
"הניסיון להכפיף את בתי הדין לעולם ערכי, הזר לתורה ולעם היהודי - הוא פסול ציבורית, מנוגד לחוק ומסכן את אחדות העם. כתוצאה מפסק כזה עלול העם חלילה להחצות לשני חלקים", כך הרבנים.
בפורום רבני 'תורת הארץ הטובה' חברים בין השאר הרב זלמן מלמד, הרב חיים דרוקמן, הרב דוב ליאור, הרב יעקב אריאל, הרב צפניה דרורי, הרב חיים שטיינר, הרב אליעזר ולדמן, הרב יעקב פילבר, הרב איסר קלונסקי, הרב אורי כהן ועוד רבנים חשובים. את הפורום מרכז הרב יוסף ארציאל.
כפי שפורסם, פרשת "דנג"ץ הבוגדת" נוגעת לפסק דין של בית הרבני הגדול משנת 2017, אשר קבע כי דירת מגורים שהגיעה לרשות בעל מירושה תישאר ברשותו בעת הגירושין. הבעל הביא כטענה מסייעת לכך שלא התכוון להעניק זכויות בדירה לאשה לו ידע את דבר בגידתה של אשתו בו במהלך נישואיהם. בדברי אחד מהדיינים, נאמר כי אכן קיומה של בגידה מסייעת (אך לא מכריעה) להוכיח כי אין רצון מצד הבעל להעביר את רכושו לאשתו על אף נישואיהם.
יש לציין כי על פי החוק בישראל, נכס המתקבל בירושה לידי אחד מבני הזוג, אינו נכס בו שותפים בני הזוג באופן אוטומטי עם בואם בברית נישואין. בית הדין הרבני הגדול פסק, כאמור, על פי לשון החוק.
האישה עתרה לבג"ץ על מנת לבטל את פסק הדין, כשעמדתו של הדיין שהתייחס לבגידה כמרכיב בחלוקת הרכוש, עומדת במוקד הפניה. בג"ץ, ברוב של שני שופטים מול אחד, אשרר את פסק הדין בעיקר מטעמים של נתינת מקום לאוטונומיה השיפוטית של בתי הדין הרבניים וכיבוד האוטונומיה של היחיד ביחס לרכושו.
האישה עתרה שוב לבג"ץ על מנת לקבל דיון נוסף ולבטל את פסיקת בג"ץ. אל הבקשה לדיון הנוסף הצטרפו ארגוני נשים כידידי בית המשפט בהליך עקב משמעותו הרחבה.
ארגון 'תורת המדינה' ביקש להצטרף להליך המשפטי כידידי בית המשפט, וטען כי על בית המשפט העליון לפעול בהתאם לחוק ולקונצנזוס הישראלי הן ביחס למרכיב הנאמנות במשפחה, הן ביחס לחלוקת ממון והן ביחס לסמכות בתי הדין הרבניים. נשיאת בית המשפט העליון, אסתר חיות, דחתה את הבקשה ללא נימוק.