בית המשפט העליון
בית המשפט העליוןצילום: Yossi Zamir/POOL

פורום הארגונים למען המשפחה בישראל מפרסמים היום (שני) קריאה בעניין 'בג"ץ הבוגדת' ומצטרפים לקריאת הרבנים שלא לסטות מערכי המוסר הטבעי.

"אנו מצטרפים לפורום הרבנים 'תורת הארץ הטובה' וקוראים לשופטי בג"ץ היושבים על המדוכה במתן פסק דין הידוע כבג"ץ 'הבוגדת', לא לחרוג מכללי המוסר הטבעי הנהוגים בישראל, שמקורם במורשת יהודית עתיקת יומין בת אלפי שנים", כתבו.

"ערכי היסוד של כל אדם בן תרבות החי בחברה הנם 'נאמנות ואיפוק' ואין בילתם לבניין חברה בריאה במדינת ישראל", הוסיפו.

"אנו מודאגים מהעובדה שסירבתם לצרף לדיון כ'ידידי בית המשפט' ארגונים שמטרתם שמירה על "'מוסד המשפחה', תוך שצרפתם רק ארגונים פמיניסטים שמטרתם האמיתית הנה צבירת כח פוליטי תוך פיזור איבה בין המינים", האשימו. .

"כולנו תקווה כי תיישמו בשום שכל, הוראות החוק בבואכם ליתן פסק דין כאמור וכי האג'נדות הנגזרות בין היתר מצרוף הארגונים הפמיניסטים לדיון, לא יבואו לידי ביטוי בפסיקה שתינתן", כך פורום הארגונים למען המשפחה.

בפורום הארגונים למען המשפחה חברים: אבות למען צדק, שוברות שוויון, פורום קפה שפירא, בוחרים במשפחה, מטה יהודי לאומי, בצלמו, הפורום לאקטיביזם יהודי, המכון הישראלי למשפחה, אופק, מרכז ליב"ה ולצדיכם.

כפי שפורסם, פרשת "דנג"ץ הבוגדת" נוגעת לפסק דין של בית הרבני הגדול משנת 2017, אשר קבע כי דירת מגורים שהגיעה לרשות בעל מירושה תישאר ברשותו בעת הגירושין. הבעל הביא כטענה מסייעת לכך שלא התכוון להעניק זכויות בדירה לאשה לו ידע את דבר בגידתה של אשתו בו במהלך נישואיהם. בדברי אחד מהדיינים, נאמר כי אכן קיומה של בגידה מסייעת (אך לא מכריעה) להוכיח כי אין רצון מצד הבעל להעביר את רכושו לאשתו על אף נישואיהם.

יש לציין כי על פי החוק בישראל, נכס המתקבל בירושה לידי אחד מבני הזוג, אינו נכס בו שותפים בני הזוג באופן אוטומטי עם בואם בברית נישואין. בית הדין הרבני הגדול פסק, כאמור, על פי לשון החוק.

האישה עתרה לבג"ץ על מנת לבטל את פסק הדין, כשעמדתו של הדיין שהתייחס לבגידה כמרכיב בחלוקת הרכוש, עומדת במוקד הפניה. בג"ץ, ברוב של שני שופטים מול אחד, אשרר את פסק הדין בעיקר מטעמים של נתינת מקום לאוטונומיה השיפוטית של בתי הדין הרבניים וכיבוד האוטונומיה של היחיד ביחס לרכושו.

האישה עתרה שוב לבג"ץ על מנת לקבל דיון נוסף ולבטל את פסיקת בג"ץ. אל הבקשה לדיון הנוסף הצטרפו ארגוני נשים כידידי בית המשפט בהליך עקב משמעותו הרחבה.

ארגון 'תורת המדינה' ביקש להצטרף להליך המשפטי כידידי בית המשפט, וטען כי על בית המשפט העליון לפעול בהתאם לחוק ולקונצנזוס הישראלי הן ביחס למרכיב הנאמנות במשפחה, הן ביחס לחלוקת ממון והן ביחס לסמכות בתי הדין הרבניים. נשיאת בית המשפט העליון, אסתר חיות, דחתה את הבקשה ללא נימוק.