ליאורה מינקה, יושבת ראש 'אמונה', חושבת שהרצח המזעזע של דיאנה רז ז"ל ביישוב נעלה צריך לעורר את קובעי המדיניות לטפל בסוגייה הזו בצורה רצינית יותר.
"באופן כללי, כשאנחנו מדברים על התופעה הזו שיש תחושה שהיא הולכת ומתרחבת צריך לעסוק בשלושה תחומים מרכזיים: חינוך, מניעה וטיפול. הטיפול צריך להתבצע בתוך הקהילה, בסיוע לנשים ובמרכזי חירום", אומרת מינקה בראיון לערוץ 7.
תופעת האלימות והפגיעה בנשים הולכת ומחריפה בתקופת הקורונה. "כשאנחנו מדברים על כך שנחיה עם נזקי הקורונה עוד הרבה מאוד שנים אחרי שהמגפה תעבור מהעולם, אחת התופעות שאנחנו רואים היא עלייה דרמטית בפנייה למרכזי חירום ועלייה משמעותית של פי שלושה בתלונות של נשים. אנחנו חשים את העלייה הזו במרכזי החירום שלנו ואף הסכמנו לפתוח אצלנו מרכזים לנשים וילדים שנמצאים במצבי חירום, כי המרכזים הקיימים לא מספיקים".
מינקה מתייחסת גם לתוכנית ממשלתית למניעת אלימות שבינתיים נותרה על הנייר. "התוכנית לא פועלת וזה חלק מהנזקים של היעדר תקציב מדינה. הדברים הללו צריכים להיכנס לבסיס התקציב ולמרות שאושרו, אם אין תקציב אם אפשר לממש אותם. את הדברים הבסיסיים של פתיחת מרכזי חירום והנגשת שירותי הטיפול לא מצליחים לקדם, כי לא מתייחסים לנושא הזה מספיק כעניין של חירום".
"גם בציבור הדתי קל להרחיק את הבעיה מעצמנו ואומרים שזה לא סיפור שקשור למיינסטרים של הדתי-לאומי או החרדי. זה כמובן לא נכון. תופעות האלימות, גם אם אנחנו לא מגיעים לציון רב של מקרי רצח בפועל, עדיין האלימות כלפי נשים קיימת באחוזים שווים בכל גווני האוכלוסייה", היא מוסיפה.
לדבריה, "אחד הנושאים שהקפיצו אותנו ב'אמונה' וגם אותי בפרט הוא שכשהיו דיונים בהרחבת החוק למניעת אלימות כלפי הסוגייה הכלכלית, ראיתי בצער ענק שדווקא חובשי הכיפות בכנסת התנגדו ואמרו שאין תופעה כזו בלי להבין בכלל את ההיקף, הגודל והעוצמה של הדברים".
יש גם מהלכים שנעשים בתוך הציבור הדתי. "אנחנו עובדות על תוכנית ומנסות להכניס את זה בעדינות המתבקשת בהכשרה של מדריכות כלות לקראת נישואין, כחלק מהיבט החינוך ולציין נורות אדומות. יש עוד מהלך חשוב בקהילות ובמיוחד בחברה הדתית – הצורך של הסביבה לא לראות במעורבות בקשיים של משפחות – כתרבות שלא לצורך. להיות קשובים לקשיים ועלייה באלימות. התקופה של הקורונה, שגורמת לבידוד וריחוק חברתי, מביאה איתה מצב שגם תמיכת המשפחות הרחבות נמנע. הדבר מחייב את השכנים לגלות יותר רגישות לנעשה סביבם. זה נכון תמיד ובעיקר בתקופת הקורונה".