הניסוי האנושי הראשון בקורונה יוצא לדרך: 90 מתנדבים צעירים שהסכימו להידבק באופן מכוון בנגיף הקורונה, ייחשפו לנגיף בימים הקרובים ויהיו תחת השגחת רופאים על מנת לנסות ולאסוף כמה שיותר מידע על דרכי ההתמודדות של הגוף עם המחלה.
במסגרת המחקר האנושי, התנדבו 90 בני אדם בגילאי 18-30 לקבל את נגיף הקורונה באמצעות תרסיס או טיפות לאף ולהיכנס לבידוד בסביבה מבוקרת על מנת לאפשר לרופאים לעקוב אחר דרך ההתמודדות של הגוף עם הנגיף, לבדוק איזו כמות של הנגיף גורמת להתפרצות המחלה, איזו כמות של הנגיף צריך אדם שנדבק להעביר לסביבה על מנת להדביק אחרים, וכיצד מגיב הגוף לחיסון נגד הקורונה.
"המתנדבים יודבקו בנגיף הקורונה בסביבה בטוחה ומבוקרת על מנת להגביר את ההבנה לגבי השפעת הנגיף על בני אדם", נמסר בהודעת ממשלת בריטניה. המתנדבים יקבלו גם פיצוי כספי על תקופת הניסוי בו יקחו חלק.
הניסוי יתבצע בשיתוף פעולה של כוח המשימה המיוחד לחיסוני קורונה של ממשלת בריטניה, יחד עם אימפריאל קולג' וחברת hVVIVO אשר מתמחה במודלים של אתגרים אנושיים. המתנדבים ייחשפו לכמות הקטנה ביותר של הנגיף אשר אמורה לגרום לזיהום בגופם, ויהיו תחת השגחה הדוקה של רופאים. הנגיף שיוחדר לגופם יהיה הנגיף "המקורי" ולא אחת המוטציות שהתפרצו לאחרונה.
"בטיחות המתנדבים היא ראשונה במעלה, ולכן מחקר אפיון הוירוסים הזה ישתמש בגרסת הנגיף שמסתובב בבריטניה מאז מרץ 2020 והוכח כי הוא מהווה סיכון נמוך בקרב צעירים בריאים", נמסר בהודעת הממשלה.
לאחר שייאספו הנתונים, יקבלו המתנדבים חיסוני קורונה על מנת לאסוף נתונים גם על תגובת הגוף לחיסון ולבדוק מהם החיסונים היעילים ביותר.