ראש מועצת אבו גוש, סלים ג'אבר, מתארח באולפן ערוץ 7, מספר על ההיסטוריה של הקשר בין תושבי אבו גוש לעם היהודי ולמדינת ישראל ומתייחס לזירה הפוליטית שבה מוצא הקול הערבי את עצמו מחוזר על ידי הליכוד ומפלגות יהודיות אחרות.
"אבו גוש ידועה ביחסים הטובים למייסדים היהודים מתחילת המאה ה-18. אבו גוש שמרה על שכנות טובה מאוד עם קיבוץ קרית ענבים, עם מעלה החמישה עם נווה אילן והיהודים שהיו מגיעים. משפחת אבו גוש היו שותפים לעבודות חקלאות ומסחר עם המייסדים היהודיים בתחילת המאה ה-19".
"אבו גוש לא התנגדה להקמת המדינה וחשבה שהיא תביא לכל המזרח התיכון קדמה טכנולוגיה וחקלאות. זו הייתה הראיה של חכמי אבו גוש ואחרי שקמה המדינה אבו גוש המשיכה עם יחסי השכנות הטובה. התחנכנו לכבד כל דת וכל אדם. מסביב היו עוד כפרים שברחו ב-48' אבל אבו גוש נשאר ושרד. לא היה קל. היה קשה מאוד כי כל האליטה של אבו גוש עברה את הגבול והייתה אצל המלך עבדאללה, היו שגרירים ושרים מתושבי אבו גוש וכשקמה המדינה לא היו מורים ללמד באבו גוש בגלל הממשל הצבאי. כך מנהל בית הספר היה יהודי עיראקי וכך כל המורים והמורות. למורה שלי קראו ראשל-רחל והיא זו שלימדה אותי את דת האיסלאם וקוראן", מספר ג'אבר.
עוד מציין ג'אבר כי "היום יש באבו גוש מעל מאה משפחות יהודיות. לחלקן יש אדמות ובתים וחלקן שכרו בתים. מתחת לבית שלי שכר יהודי ממני קומה שלמה ומשם יש לו קייטרינג כשר שמשווק לאירועים בכל הארץ".
לדבריו "היהודים מרגישים באבו גוש מקום נאמן ליהודים יותר מאשר כל עיר במדינת ישראל מבחינת ביטחון. אנשי אבו גוש שומרים על היהודים ועל כל מי שמגיע לאבו גוש ושומרים שאף אחד לא ייפגע באבו גוש".
על התחושות ברחוב הערבי לקראת הבחירות ולנוכח התמורות ברשימה המשותפת וניסיונותיו של נתניהו לאסוף קולות במגזר, נשאל ג'אבר מה השיקולים המנחים את המצביע הערבי בלכתו לקלפי. "היום התקשורת והרשתות החברתיות פותחות את הראש וכל אזרח יודע מה קורה. כל אדם בעולם מסתכל מה טוב לו ובאבו גוש ובכלל במגזר הערבי חשובים מה כדאי לי ומה טוב לי, האם אני ערבי שלא רוצה להצביע למפלגה ציונית או שאני בוחר במה שטוב לי לכפר שלי ולחינוך והתרבות. היום השיקול הוא מה טוב לאוכלוסיה שלי ולמשפחה שלי. זה מה שמעסיק את האזרח הערבי".
"אמרו שבנט לאומני וימני, אבל לפני כמה שנים היה לנו אסון באבו גוש ובנט שהיה אז שר החינוך היה היחידי שבא מהכנסת לנחם את המשפחה ונשאר שם שבע שעות. המשפחה, שעברה את אותו אסון שבו נשרפו אמא ושלושה ילדים, מעריכה מאוד את בנט שהגיע להלוויה".
על המהפכה החינוכית שחולל בנט באבו גוש הוא מספר: "לפני ארבע שנים היינו עם אחוז הזכאות לבגרות הכי נמוך בישראל ועם אחוז האלימות הכי גבוה בישראל. הגיע שר החינוך כדי לבדוק מה קורה והחליט לשים עדיפות לאבו גוש כי אנחנו השער לבירת ישראל, אנחנו מרכז הארץ, מקום של תיירות ושיתוף פעולה. אם אין חינוך והשכלה נלמד גנבים ורמאים. לכן החינוך חשוב לנו מאוד מאוד ובמה שהוא עשה בנט הציל את הכפר מעבריינות, מסחר סמים וגניבות, ועכשיו יש לנו אקדמאים ולא רמאים וגנבים״.
ג'אבר מספר כי אחת ממטרותיו בהתמודדות על כהונתו הייתה למנף את החינוך באבו גוש, "ועשינו שינוי גדול בשנתיים וחצי שאני ראש מועצה. הרמנו את הזכאות מ-33 אחוז ל-75 אחוז זכאות בעוד חודשיים".
בדבריו מביע ג'אבר תמיכה בתפיסתו של חבר הכנסת מנסור עבאס שאינו שולל תמיכה גם בנתניהו, אם הדבר מסייע למגזר הערבי. "אני מוריד בפניו את הכובע ואומר לו כל הכבוד למרות שאני לא מצביע לו. זו הדרך הנכונה וזו המחשבה הנכונה".
ג'אבר עצמו חבר מרכז ליכוד אך לדבריו הוא אינו מרוצה מהתנהלות מפלגתו שאינה מקדישה תקציבים למועצה לטובת פיתוח, תיירות ועוד, "לכן אנחנו קצת כועסים. אני יודע שזה בגלל רצף הבחירות לכנסת ולרשויות המקומיות כשבתוך זה יש את הקורונה. אני מתחשב בזה".
לטעמו "ביבי הוא ראש הממשלה הכי חכם. שרון היה בולדוזר ואני מצדיע לו, אבל מדינת ישראל צריכה למנות את ביבי למלך על מה שהוא עשה למען מדינת ישראל. הוא סובב את פוטין על האצבע הקטנה, סובב את טראמפ שירדוף אחריו, כך כל מדינות אירופה וארצות ערב. הוא עשה את כל זה למען מדינת ישראל והיהודים והם מתחשבנים איתו על קופסת סיגרים. זו בושה".