
חזרת אולמות האירועים לעבודה כוללת בתוכו שילוב מעגלים נרחבים נוספים שצפויים לחזור לפעילות דוגמת מפיקי אירועים, תזמורות וצלמי חתונות.
בד בבד, הקורסים להדרכת כלות חוזרים לפעילות ביתר שאת. מרכז "פעימות" לטהרת המשפחה בראשות הרב זכריה בן שלמה - מייסד הכולל והגרעין התורני 'אורות יצחק' במודיעין המעביר קורסים להדרכת כלות לנשים יוצא לראשונה במערך קורסים מקוונים.
מדובר בקורס שנתי שבו לומדות הנשים את החלק ההלכתי לצד הנושא הזוגי, כשבנוסף, משיק המרכז קורסים להכשרת מדריכי חתנים, הכשרת בלניות והעשרה והרחבה למדריכות כלה בפועל, המעוניינות להרחיב את ארגז הכלים ולהעמיק בנוסף לחומר הנלמד בקורס הבסיסי.
במרכז פועל בית הוראה לשאלות בהלכות טהרה כולל בעיות פריון וכדומה. הקורסים מתקיימים באופן מקוון ביום ושעה קבועים, ובסיומו של כל שיעור מוקדש זמן עם המרצה לשאלות ותשובות דרך אפליקציית זום.
בימים אלו עמלים במרכז פעימות על קורס "אישה אל אחותה" – צוות נשים שיתן מענה ראשוני בענייני טהרת המשפחה על מנת לתווך ולקשר נשים המרגישות לא בנח לפנות ישירות לרב.
מרכז פעימות נולד בסלון בית במודיעין, כשקבוצה מצומצמת של נשים ביקשה להאזין לשיעור בנושא ''טהרת המשפחה'' מפי הרב זכריה בן שלמה. אט אט קבוצת הנשים הקטנה התרחבה ולפני כעשור, דפנה מורדוך, אחת התלמידות, ביקשה להפוך את השיעור לממוסד, כך נפתח קורס שנתי בנושא טהרת המשפחה.
"דפנה עבדה בלהט, באמונה ועשתה את הלא ייאמן – היא הפיקה קורס לתפארת אליו נרשמו 35 משתתפות", מספרת יעל בן שלמה, רכזת בגרעין התורני. "מאז, מדי שנה יש מחזור נוסף של לומדות והיוזמה הקטנה הפכה למרכז פעימות". את מרכזת פעימות מנהלת לאה בן חמו. "לאה מנהלת את המרכז במסירות מופלאה תוך דחיפה מתמדת לפיתוח והרחבת הפעילות", מוסיפה יעל.
הדר ארז, בוגרת מרכז פעימות וכיום מטפלת זוגית ומדריכה בכירה ומרצה מסבירה שהקורסים ובית ההוראה של הרב זכריה בן שלמה מעניקים מענה ייחודי לכל פונה לפי מנהגו, הרקע ממנו הגיע ומצבו האישי. "כל פסיקה מותאמת למקרה הפרטי ושונה מאדם לאדם ומתקופה לתקופה" מוסיפה ארז, "ומה שמתאים לאדם כעת, לא בהכרח שיתאים לו במצבים אחרים של החיים; לא דומה זוג צעיר לזוג בגילאי העמידה, פסיקת ההלכה תבחין בין זוג לזוג במצבי דחק, תשפיע על הפסיקה וכן הלאה".
"ה'חידוש' אצל הרב הוא ש'אין כאן חידוש אלא התרחבות'. הפסיקה איננה צרה ואחידה, שבלונית או חד ממדית אלא רחבה, מבוססת על מקורות רבים מאוד, כשעיקרה של פסיקה זו היא החתירה לקבלת מירב הנתונים בשאיפה למצוא את הפתח ההלכתי להתיר אישה לבעלה".
הרב אמיר ממן, ראש ישיבת דרך חיים בקרית גת ותלמידו המובהק של הרב ומשיב בבית ההוראה מוסיף: "הרב זכריה בן שלמה עוסק ומעמיק בתחום טהרת המשפחה למעלה מ-40 שנה, מה שהוביל את הרב להיקף ידע עצום המאפשר מענה על שאלות מתחדשות ומורכבות ובכך זוכה להציל נפשות רבות. הרב זכריה למד אצל גדולי הדור ומהם רבו המובהק הגרז"נ גולדברג זצ"ל, הגר"י נויברט זצ"ל והגר"א נבנצל שליט"א".
בעת שהגיע וירוס הקורונה נשאלה השאלה איך בית ההוראה ימשיך לתפקד, לאה ויעל חשבו שזוהי הזדמנות מופלאה להפקת קורסים מקוונים. "כבר שנים שאנו חולמים להפוך את הקורסים של הרב זכריה לקורסים מקוונים", משחזרת יעל. "היו לנו הרבה התלבטויות, בעיקר החשש שדברי הרב יצאו מהקשרם, אבל אז הגיעה הקורונה והעניקה לנו דחיפה להוציא לפועל את השליחות החשובה הזאת".
"כבר כעת אנו מקבלים תגובות מדהימות על היוזמה החדשה, ומרגש שהמרכז מוסיף להתחדש ולהרבות טוב בעם ישראל", מסכמת לאה.