מזכ''ל תנועת הנוער "בני עקיבא", יאיר שחל, מספר בערוץ 7 כי מגיפת הקורונה נתנה מהלומה לפעילות התנועה, אך הייתה זו "מהלומה למעלה", כזו שממנפת את התנועה כולה להישגים חדשים שלא תוכננו בעבר.

"התנועה גדלה מעבר לקשרי חניך-מדריך. הצלחנו לייצר פעילויות חגים חדשות ווירטואליות, פתחנו זרועות לפעילות והתנדבות של בוגרים ועוד. בערב פסח לפני כשנה התגייסנו ל-5000 שיחות טלפון יחד עם עיריית בני ברק לאנשים מבוגרים כדי לוודא למי יש את כל הדברים לליל הסדר", מציג שחל את אחת הדוגמאות לפעילויות שלא היו בעבר.

על הפעילויות בפועל בסניפים מספר שחל כי הפעילות מתקיימת בקפסולות שונות על פי המתווים המתאימים לכל מקום מגורים על פי הצבע וההנחיות התואמות. "אנחנו מקווים שנקבל אישורים גם לטיולים והתנדבויות כי עולם ההתנדבויות מאוד קפץ בשנה האחרונה. גילינו את השריר של ההתנדבויות מגמ"חים ועד חקלאות ועוד. זה נתן אופק חדש לסניפים. פתאום קומונרית שואלת את עצמה מה הקהילה צריכה מאיתנו וכאן יש הבדלים בין קהילה לקהילה".

על דמי החבר מציין שחל כי מהרגע בו נפסקה הפעילות הפיזית של התנועה לא חויבו החניכים לשלם. "אני מקווה שלקראת פסח נעבור לפעילות פיזית ונחזור לתשלומי דמי חבר, אולי בהנחה מסוימת", הוא אומר ומציין כי במתכונת הנוכחית הפעילות שמאחורי הקלעים גוברת ומתעצמת. במקביל, הוא מציין, נשמר פחות או יותר גובה התקצוב הממשלתי כפי שהיה בשנה קודמת, אך אין לדעת מה יהיו פני הדברים בהמשך.

שחל מספר גם על שיתופי הפעלה עם תנועות הנוער האחרות. אחת הדוגמאות היא שיתוף פעולה עם תנועת הנוער הדרוזית ביום בו הגיעו החניכים לבתי חללי צה"ל למבצע של היכרות והתייחסות אישית ומיוחדת ביום הזיכרון. כך גם פעילות עם הנוער העובד והלומד סביב תשעה באב וניסוח אמנה מיוחדת סביב אופיה של השבת היהודית במדינת ישראל. "מדובר בתהליך של כמה שנים ובו אנחנו שמים את המחלוקות על השולחן. אנחנו מקיימים סמינריון משותף בקיבוץ, אנשים דתיים ואנשים חילוניים וצריך לקבוע איך תיראה אותה השבת ועל מה מדברים סביב השבת והפערים בינינו".

על ההתמודדות של תנועות הנוער בעידן המסכים אומר שחל כי אל מול המדיה הסוערת בני הנוער מחכים לרגע בו יתאפשר להם להיפגש זה עם זה, "אנשים רוצים את המפגש כי שם הלב האמתי", הוא אומר אך מדגיש כי התנועה אינה מדלגת על נוכחותה ברשתות החברתיות, אך שם נעשה תמיד השיקול הבוחן את החיוב אל מול השלילה. "בסוף המפגש האישי יותר חזק".

וגם הבחירות המתקרבות משפיעות על התנועה וחניכיה, גם אם לא באופן מוצהר ושחל מספר על תחושת הכאב שמלווה את עצם המעבר ממערכת בחירות אחת לשניה, בעיקר לנוכח תחושת ההחמצה מאבדן האחדות שצפה ומתחדדת בתקופה שכזו.

על מועמדי הציונות הדתית מקפיד שחל לומר כי "כולם אהובים", ומסתבר שרבים מהמועמדים במפלגות השונות, גם לא אלה שנחשבות כמפלגות הציונות הדתית, גדלו בתנועה. "אנשים מרגישים בתנועה בבית וזה היעד".

ומה באשר למסע פסח? לפי שעה אין אישורים ליציאה למסע והתנועה נערכת לכל תרחיש, גם לזה הפחות רצוי של מסע בזום, אך שחל מבטיח מסע פסח גדול ורחב. "לחג הזה אנחנו צריכים להגיע עם הרבה אנרגיה כמו שהיינו לאורך כל השנה".