לחצו כאן להזמנת ההגדה וחיזוק הפעילות של עמותת 'שפרה פשוט לאהוב'

דוידי בן ציון, סגן ראש המועצה האזורית שומרון, משמש גם כ"אבא חליפי" לנערים ונערות בסיכון שהבית הפרטי שלהם לא בטוח עבורם.

העמותה שייסד, "שפרה פשוט לאהוב", מנציחה את זכרה של אמו שפרה בן ציון ז"ל שנפטרה לפני חמש שנים.

בראיון באולפן ערוץ 7 הוא מספר: "הקמנו לזכר אמא את עמותת 'שפרה פשוט לאהוב' שמתעסקת בעיקר במיזמים לנוער בסיכון. אנחנו אוהבים לקרוא לנוער הזה נוער בסיכוי כי אנחנו יודעים שהפוטנציאל שלו הוא אדיר.

''מדובר בנערים ונערות שהם חבר'ה הכי טובים במדינת ישראל שנועדו לגדולות. שיש להם יכולות של בגרות ועצמאות אבל הם צריכים את המעטפת, הם צריכים מישהו שיתן להם את הכיוון כדי לצמוח בדרך הנכונה, אם זה בית מוגן לגור בו ממש, בית שייתן להם את המיטה החמה ואת הארון, מקום שקט לשים בו את הראש בסוף היום כדי שלא יצטרכו כל הזמן לחיות בהישרדות של המחר ואם זה מערכות לימודיות".

בן ציון מסביר כי יש מגוון סיבות שיכולות להביא את הילדים להיעזר בעמותה, "אנחנו רגילים שבית הוא מוגן והכל בטוח פה ורגוע וההורים יכולים לעזור לילדים והילד חש ביטחון, ויש כאלה שלמרות שהם נהדרים הסביבה לא מצליחה לאפשר להם את התנאים שמגיעים לכל נער ונערה במדינת ישראל".

לפעמים קהילה חמה ותומכת יכולה לסייע במקרים של קשיים בתוך הבית, היתרון במענה פנים-קהילתי הוא שהנער והנערה יכולים להרגיש ממש במשפחה לא רק בארבע האמות של הבית, אלא גם בסביבה בה הם מסתובבים ומרגישים רצויים וחלק בלתי נפרד מהסביבה שעוטפת אותם. "בעיני זה המפתח להצלחה כי החבר'ה הם הכי נורמלים שיש, הכי טובים, הכי תותחיות שיש ורק צריך לתת להם את הליווי".

''הקמנו כבר לפני שלוש שנים בית ראשון, עכשיו אנחנו מקימים בית נוסף בבנימין וגם מרכז יום לנוער נושר בקרית ארבע ויחידת בוגרות. הייחודיות של המקום הזה שאנחנו מדברים עליו, זה שהוא כמו משפחה, הבנות זה הבנות שלנו, אנחנו מרגישים כמו אבא ואמא שלהן, על כל המשמעויות, אם זה טיפולי שיניים, פסיכיאטר, פסיכומטרי, רישיון נהיגה ועד חתונה. כשבת מתחתנת, אני מרגיש כמו אבא שלה בהקשר. אנחנו כעמותה רוצים לתת לה את הגב המלא כדי שתדע שלאיפה שהיא תלך אנחנו שם איתה".

דוידי מסביר מה גורם לבתים להרגיש חמימים ומחבקים, "הבנות מנהלות את החיים שלהן בעצמן. אלה בנות עצמאיות ובוגרות, הן גם אחראיות על ניהול משק מבחינת מזון ומוצרי ניקיון והתפעול של הבית וזה שלהן. דבר שני, הצוות נהדר. דבר שלישי, כמו שאמרתי אנחנו שם בשבילן לכל דבר ועניין כמו משפחה, כולל שבתות וחגים. ודבר אחרון ואולי הראשון בחשיבותו, זה אמא שלי. אמא שלי שפרה הייתה מלאת אור וחסד שכל החיים שלה רק נתנה והרוח שלה היא הרוח המובילה את הפרויקטים האלה וככה גם יהיה". לדבריו יש סיפוק בכך שהאור של הנתינה של אמו ממשיכה לעשות טוב בעולם הזה. מקורות המימון של המיזם מתחלקים בין משרד הרווחה לרשויות המקומיות, אבל המימון שלהם חלקי בלבד. "הם לא נותנים את המעטפת שדואגת לבת כמו בת משפחה. אז העובדת הסוציאלית בית והמנהלת בית מתוקצבות, הבנות נותנות את האוכל ואת מוצרי הניקיון, הרשות המקומית מסייעת גם היא, אבל בסוף אם בת צריכה להתחתן או דברים אחרים כמו בגדים, ריהוט וכו', את זה המדינה לא מתקצבת ובזכות אנשים טובים, וב"ה עם ישראל זה עם של נתינה וחסד, רחמנים בני רחמנים ותמיד יש האנשים הטובים שדואגים לתת כתף".

בשלב הזה פונה דוידי בן ציון לגולשים בבקשה להיות שותפים של העמותה, "לעמותה יש הרבה חברים טובים ו-12 מהם נרתמו כדי לכתוב פרשנות חדשה להגדה של פסח, הגדה מאוד מיוחדת, שכל מי שירוויח את ההגדה הזאת יהיה לו רווח כפול. אחד שיהיה לו הגדה בה כותבים סיון רהב מאיר, מרים פרץ, נתן שרנסקי, משה בר סימן טוב, אריאל שנבל, משה קלוגהפט, שרה ב"ק, אברהם דובדבני, השופט נעם סולברג, פרופ' אריה אלדד, האנשים שמעניין לקרוא את ההשקפה שלהם וכתבו קטעים מיוחדים.

"אבל בעיקר אתה מרוויח את השותפות במעשה הכל כך קדוש שמציל חיים. פשוט מחולל שינוי עבור הנערים והנערות האלו. אני חושב שכל משפחה צריכה שתהיה לה את ההגדה הזאת, 'הגדת שפרה פשוט לאהוב'".

את ההגדות ניתן להזמין עד מוצאי שבת פרשת ויקהל פקודי.

לחצו כאן להזמנת ההגדה וחיזוק הפעילות של עמותת 'שפרה פשוט לאהוב'