האם נמצא קשר בין שפעת החזירים להתפרצות מגיפת הקורונה? חוקרים מאוניברסיטת גלזגו בסקוטלנד טוענים כי מגיפת שפעת החזירים שהתפרצה באפריקה ופגעה גם בסין בשנת 2018 סייעה להעברת נגיף הקורונה מבעלי חיים לבני אדם, לאחר שתושבי סין חיפשו מקורות בשר נוספים.
על פי המחקר, שפעת החזירים שהגיעה בשנת 2018 לסין הביאה להשמדתם של כמעט כל החזירים במדינה. בשר חזיר נחשב לפופולרי ביותר בסין, והמדינה עצמה נחשבת ליצרנית בשר החזיר הגדולה בעולם עם מעל 55 מיליון טון בשר חזיר שנה.
בעקבות המגיפה נאלצו תושבים רבים לחפש תחליפים לבשר החזיר הנחשב כזול במיוחד, וחלקם פנו לבעלי חיים אחרים שלא נחשבו כבעלי חיים למאכל עד אז. לדעת החוקרים, כך הועבר נגיף הקורונה מבשרו של אחד מבעלי החיים שנאכלו לראשונה בסין, אל גוף האדם.
דיוויד רוברטסון, פרופסור לגנומיקה ויראלית וביואינפורמטיקה באוניברסיטת גלזגו, אחד ממחברי המחקר, אמר ל"גארדיאן" הבריטי כי ככל הנראה ישנו קשר הדוק בין שפעת החזירים להתפרצות הקורונה. "אם יותר חיות בר ייכנסו לשרשרת המזון האנושית, דרך ציד של בני אדם או דרך הגעה לשווקים ורכישת מקורות חדשים של בשר, זה יגדיל את ההזדמנות לקשר בין הנגיף לבני אדם. במקרים כאלו אתה מגדיל את האפשרות של נגיף הקורונה להיכנס אל גוף האדם".
ההערכה של חוקרי ארגון הבריאות העולמי היא כי נגיף הקורונה עבר ככל הנראה מעטלפים אל בני אדם, לאחר שבשר עטלפים נמכר בשווקים בסין. למרות ההערכה כי המגיפה התפרצה לראשונה בווהאן, טוענים מדענים סינים כי סימנים ראשונים לנגיף התגלו בעטלפים הנפוצים במחוז יונאן.
את הנתונים הם מבססים על העובדה כי רבים מבין 41 המקרים הראשונים של חולי הקורונה היו בעלי דוכנים או לקוחות של שוק הבשר ביונאן, שם נמכרים בעלי חיים שניצודו באופן לא חוקי.