האולפן החדש בכינור דוד
האולפן החדש בכינור דודצילום: דוברות ישיבות ואולפנות בני עקיבא

מחר (שלישי) תקיים הישיבה המוסיקאלית, ישיבת בני עקיבא כינור דוד שבישוב עטרת, מופע מוסיקאלי מיוחד שיחנוך חדר מופעים והקלטות חדש. עם ראש הישיבה, הרב מוטי הרשקופ, שוחחנו על החדר המיוחד, על המופע וגם על תקופת הקורונה שאילצה את הישיבה ללמד מוסיקה מרחוק.

"אנחנו מחנכים את הילדים שמי שהקב"ה נתן לו כישרון צריך לתת בכישרון הזה אור לעולם", אומר הרב הרשקופ המספר על הקונצרט השנתי אותו מקיימת הישיבה לצד מופעים קטנים יותר, אירועים שבעידן הקורונה התגלו ככאלה שכדי לקיים אותם יש למצוא פתרונות יצירתיים.

לדברי הרב הרשקופ היוצרים הצעירים התנהלו במהלך השנה האחרונה תוך יישום פתרונות זום ולמידה מרחוק, הן בפן הלימודי הרגיל והן בפן של לימודי המוזיקה שהצריך גם ידע נוסף לשילוב יצירות שנעשו בבתים ליצירות מלוכדות של מספר תלמידים יחד, אך קיומם של מופעים נמנע ואיתם גם הקשר עם בהקהל, או כפי שהרב הרשקופ מגדיר זאת קבלת אור חוזר מהשומעים.

"ראינו שבעולם הגדול יש אפשרות טכנולוגית לשדר קונצרטים באונליין. מאחר ונגינה בזום לא תהיה טובה כל כך ותמיד ישנו הדיליי, יש כעת טכנולוגיות שבהן רוכשים מקום ביוטיוב, מביאים ציוד צילום וסאונד וכך אדם יושב בבית ומקשיב לקונצרט שמתרחש עכשיו במקום אחר והאיכות של הצילום והסאונד ברמה גבוהה. כך אנחנו יכולים לשדר מהישיבה קונצרט למקומות שונים בארץ ובעולם, לבוגרים ידידים ותומכים".

חדר ההקלטות שייחנך מחר ייתן מענה טכנולוגי וטכני לצורך זה. הרב הרשקופ מדגיש כי השימוש בטכנולוגיה החדשה אינה באה להחליף את הקונצרט הגדול של סוף השנה, אלא מהווה פלטפורמה נוספת לקיומם של מופעים חיים בהיקפים קטנים יותר.

האם היצירה ללא קשר חי עם קהל, ללא ראיית התגובות באולם, ללא מחיאות הכפיים, ללא פניהם המתעניינות של המאזינים, לא נפגמת? הרב הרשקופ משיב: "מי שמופיע הרבה בפני אולמות יודע שלא תמיד רואים את הקהל כי האור עליך והחיבור הוא חיבור אל עצמך. זה דורש כוחות נפש אחרים, ואולי גם זה מנפלאות הקורונה, להאמין ביצירה של האמן גם ללא המתח מול הקהל".

בהמשך הדברים מספר הרב הרשקופ על הקושי ללמד מוסיקה בלימוד מרחוק, אך מסתבר שהדבר אפשרי. רק אתמול, הוא מספר, שמע תלמידי כיתה ט' מתרגלים יצירה באחד מחדרי הישיבה ומהשיחה איתם התברר כי למרות שבפועל התקופה בה היו התלמידים בישיבה לא עולה על חודש וחצי, הלימודים מרחוק איפשרו להם להתאמן, ללמוד ולתרגל. מסתבר שהדבר אפשרי. כל זאת מעבר ללימודי התיכון והלימודים הישיבתיים המתקיימים ב'כינור דוד' כבכל ישיבה אחרת.

להערכתו של הרב הרשקופ גם ביום שאחרי הקורונה יישארו הרגלים ויכולות שיתווספו לאלה הקיימות ממילא. בהקשר זה הוא מזכיר את היכולת כעת לקיים מופע גם ללא אולם וציוד שמושכרים בעשרות אלפי שקלים, ובנוסף הוכח שאין סיבה להוריד הילוך באימוני המוסיקה גם בתקופת החופשים. ניתן ללמוד לרחוק ולהמשיך את הקשר עם המערך המלמד דרך הטכנולוגיות שהפכו לשגרה בעידן הקורונה.