אהרן גרנות, מייסד ויו"ר עמותת 'עושי חיל', התארח באולפן ערוץ 7 וסיפר על הפעילות למען החיילים החרדים הבודדים, על המאמץ להחזירם הביתה, ועל הצורך בעזרת הציבור לסייע בפעילות.
גרנות סיפר: ''אנחנו מטפלים בחיילים מרקע חרדי שחלקם נשארים חרדים, שומרי תורה ומצוות ודתיים וחלקם לא והם כבר עזבו את הדרך. הם הפכו להיות חיילים בודדים בעקבות זה שהם מגורשים מהבית על רקע העובדה שהם בחרו להתגייס לצה"ל''.
לדבריו חל שינוי ביחס הצבא ובהבנה שלו את מצבם המורכב של החיילים החרדים הבודדים, ''היום הצבא עם אוזניים מאוד קשובות, אחרי הרבה עבודה עם צה"ל התנאים מאוד הוגמשו, פעם מי שקצת דיבר עם אמא או אבא שלו או אפילו אח או אחות לא הוכר כחייל בודד, הצבא עשה בזה עבודה והיה קשוב לנו לעמותות האזרחיות".
גרנות מספר כי חלק מהבחורים פונים לעמותה עוד לפני הגיוס, "הם מופנים אלינו על ידי לשכות הגיוס. אין קצין ת"ש שלא מכיר את המספר שלנו, אני יכול לדווח לך ברגע זה על 11 מלש''בים שנמצאים אצלי, חלקם מתגייסים מיד אחרי פסח וחלקם רק באוגוסט".
גרנות מדגיש כי הוא אינו עוסק בגיוס וכי הפונים אליו נמצאים כבר אחרי שהיו בלשכת גיוס וקיבלו את ההחלטה להתגייס. לדבריו אם היה בכוחו הוא פועל למען גיוס משום שלדעתו ולהבנתו את גדולי הפוסקים אין לפטור אף בחור ישיבה מגיוס לצה''ל.
"זה שאני לא מגייס זה לא בגלל שאני לא חושב שצריך לגייס, אלא משום שאין לי זמן לגייס. אם הייתי יכול להתערב בהחלטה שלהם ודאי שהייתי עושה את זה. ובאמת שאני מתווכח המון עם חבריי החרדים ועם אחי החרדים על הנקודה הזאת"
"אבא שלי היה איש קבע, האחים החרדים הביולוגים שלי כולם בלי יוצא מן הכלל שירתו בצבא. הגעתי מהעולם החרדי של פעם, הוא לא היה כמו העולם החרדי של היום", אומר גרנות.
"החזרה בתשובה" של גרנות היא מבחינתו ההצטרפות לציונות הדתית, "פגשתי את מורי ורבי הרב חיים דרוקמן, הוא היה אז חבר כנסת עם סדר יום עמוס להתפקע, והוא מצא אז זמן לילה לילה, ללמוד איתי חברותא, לעבור על כל המקורות כמו שכתוב בספר שלו 'קמעא קמעא' הוא ישב איתי לילה לילה ולא ויתר. לפעמים הייתי נפעם, הוא דוגמא לאדם שהוא כל כולו מסירות נפש לעם ישראל ובאמת ממנו אני לומד. זה היה עמוד האש לפני המחנה".
גרנות מספר על אירוע יוצא דופן שהתרחש לאחרונה, "יש לנו חייל שהוא במהלך הטירונות זיהה שאמא שלו קצת מתחרטת על כך שהוא גורש מביתו, הוא גורש בעיצומם של ימי הקורונה, ואז הוא שאל האם ללכת לבקר את ההורים ואמרתי שברור, אם אני יכול להחזיר חייל הביתה, זה הדבר הטוב ביותר. אותו חייל נסע לשבת הביתה, במהלך השבת התעורר ויכוח ואמא שלו זרקה אותו ואת אבא שלו ביחד מהבית, ההורים התגרשו על הרקע הזה, והאבא גם נהיה אבא בודד ואני תומך גם בו היום, והחייל הוכר כחייל בודד כי לאבא שלו אין מה לתת לו".
"אני עושה הכל כדי להחזיר ולפעמים אני גם מצליח להחזיר חיילים הביתה להורים. אין כמו ההורים הביולוגים", מדגיש גרנות ומתאר כיצד הוא הופך להיות המייצג של החייל בפני הוריו, "פניתי לאבא ושאלתי אותו על מה המחלוקת, על זה שהבן שלך עושה בושות? הבאתי לו מקורות מהרמב"ם וכו' ואמרתי לו שהבן שלו הולך לעשות מצווה. אתה מפחד שהוא יתקלקל? אם תגרש אותו מהבית הוא יתקלקל. אז אל תגרש אותו מהבית, תקבל אותו כמו שהוא. וזה הסתדר. האבא אמר 'פתחת לי את הראש', הוא התגייס לצה"ל והוא לא חייל בודד, וזה רק סיפור אחד מאלף".
בימים אלה יוצאת העמותה במיזם גיוס המונים למימון הפעילות. גרנות מסביר על הצרכים של העמותה, "אנחנו עוטפים את החייל מחורבן הבית שלו כשהוא גורש מהבית, עד הרגע שהוא בונה ביתו מחדש, כולל החתונה. בשבת האחרונה היה 'שבע ברכות' לחייל שחיתנו שבוע שעבר. השבת הייתה אצלי".
''אצלי בליל הסדר יושבים בערך כ-25 חיילים ועוד שני זוגות של חיילים שהשתחררו, שנה שעברה שניהם היו בבית של ההורים של האשה, השנה אצל 'ההורים של הבעל', אצלי".
''אנחנו קונים לו בגדים, כל חייל קיבלת מאיתנו עכשיו כרטיס ביגוד - 700 ש"ח והכל תרומות, אנחנו מספקים לדירה של החיילים הכל, לא חסר כלום, אוכל, מצעים, רהיטים, כל מה שרק אפשר שצריך כדי להרגיש בבית".
הליווי של החיילים אינו מסתיים עם השחרור מהצבא, "יש תוכנית 'עושי חיל' באקדמיה אחרי שהם מסיימים את הצבא אין להם לאן לחזור אז הם חוזרים אלינו, אנחנו מממנים להם גם אוניברסיטה ואנחנו מכוונים אותם ללמוד ובראש התוכני הזאת עומד ד"ר אילן רחימי, שהוא מנהל המכינות הקדם אקדמיות של אונו. יש קרן חתונה לממן את החתונה, את הריהוט של הבית, חצי בחצי עם ההורים של הכלה כמובן, כל זה עולה המון כסף ולכן צריך את העזרה של הציבור".