כסף
כסףצילום: ISTOCK

בשנים האחרונות קיימת בחברה הישראלית ובעיקר במגזר הדתי לאומי, מגמה גדלה והולכת של עיסוק בכלכלת משפחה.

זה התחיל עם ארגון פעמונים, שהציב את הצורך בלקיחת אחריות בתחום הכלכלי, המשיך במיזמים כמו קרן יחד, פורום קהלת, קרן תקווה ועוד.

לאחרונה קם ארגון חדש וייחודי המאמין כי אם הוא יצליח במשימתו יהיה פחות צורך בארגוני החסד במגזר שומרי תורה ומצוות. המיזם מוכר בשם "הבית לכלכלה יהודית". ומטרתו לחבר בין עולם הכלכלה, עולם התורה והערכים היהודיים באמצעות מחקר והנגשת המידע על מנת ליצר שינוי ערכי, חברתי ומוסרי בכל תחומי התנהגות הכלכלית.

להרשמה לכנס לחצו כאן

"כמעט כל ארגוני החסד שאתם מכירים, עוסקים בעיקר בחילוץ ובשיקום משפחות טובות שנקלעו לחובות. אבל אם כולם היו מודעים לגישת הכלכלה היהודית, הכול היה נראה אחרת". אומר בשיחה עם ערוץ 7 הרב עמיצור אריאל, מייסד עמותת הבית לכלכלה יהודית.

הרעיון התחיל ביוזמה לסיוע למשפחות מאותגרות דיור באמצעות קרן הלוואות ללא ריבית והדרכה כלכלית. את המהלך הובילו יאיר כהן, מנהל בכיר בפעמונים בעבר וכיום בעלים ומנכ"ל של חברת אבני דרך, והרב עמיצור אריאל, בנו של רב העיר רמת גן לשעבר, הרב יעקב אריאל.

תוך כדי העיסוק במיזם הדיור, נוכחו השניים שחוסר מודעות כלכלית, והתנהגות כלכלית שגויה הולכים בד בבד עם חוסר מודעות להיבטים הלכתיים ורעיוניים ביהדות, שאינם מיושמים, גם בקרב הציבור התורני ביותר.

בדחיפה של הרב שמואל אליהו והרב יעקב אריאל ובשותפות עם מגוון רחב של רבנים, כלכלנים, ואנשי חסד מכל החוגים קם "הבית לכלכלה יהודית" ששם לו למטרה לא פחות מאשר לחולל את "מהפכת הכלכלה היהודית".

עמותת הבית לכלכלה יהודית מזמינה אתכם לכנס בו תוכלו להכיר את תחום האשראי וההלוואות, ולהתוודע להלכות הריבית ויישומן בתנאי הכלכלה המודרנית.

להרשמה לכנס לחצו כאן