רפורמת הגמישות הפדגוגית למנהלים, אשר תאפשר לבתי הספר לבחור פחות מקצועות הומניים בהם ייבחנו התלמידים בבחינות בגרות חיצוניות, מדאיגה מומחי חינוך.
יו"ר ועדת המקצוע בהיסטוריה, פרופסור שמחה גולדין, כינס בעקבות חששות אלו את אנשיו לפגישת חירום, בה דנו באפשרויות העומדות על הפרק.
"אנחנו מוטרדים מזה שבמקצוע מגדיר זהות כמו היסטוריה אנחנו לא יודעים מה תהיה התוכנית בשנה הבאה, אנחנו לא יודעים אם ישחטו את המקצוע הזה או לא?", אמר פרופסור גולדין בראיון ל'כאן חדשות'.
"אנחנו לא מבינים את המושגים המכובסים האלה כמו: 'גמישות פדגוגית למנהלים'. אני רוצה לדעת מה זה? אני רוצה שהמורים ידעו והתלמידים ידעו, ואני דורש שזה יקרה כמה שיותר מהר לפני הקטסטרופה", הוא הוסיף.
צבי צמרת, לשעבר יו"ר המזכירות הפדגוגית במשרד החינוך, שלח מכתב לשר גלנט בו התריע גם הוא מפני ההשלכות האפשריות של הרפורמה החדשה.
"מטרטרים יותר מידי את המנהלים והמורים בשאלות שקשורות לדיווחים, תקציבים ושאלות מנהלית שונות", טען צמרת. "לעומת זאת לא יתכן לתת למנהלים חופש בחירה איזה מקצועות ללמד ואיזה לא ללמד".
"הגענו למצב שבלימודי התנ"ך יש היום עשרות בתי ספר בחינוך הכללי שבהם מלמדים שנה כן ושנה לא, אנחנו מאבדים לחלוטין את כל שורשינו", הוסיף.