בחודש הבא יתקיימו הבחירות לנשיאות איראן, והמירוץ להחלפתו של הנשיא הנוכחי חסן רוחאני מתחמם.
מעל 300 מועמדים נרשמו בשבועות האחרונים לבחירות לנשיאות, כאשר שני המועמדים הנחשבים כבעלי הסיכוי הגבוה ביותר להחליף את רוחאני הם ראש מערכת המשפט איברהים ראיסי ויו"ר הפרלמנט לשעבר עלי לריג'אני שנרשמו בימים האחרונים לבחירות. שני המועמדים המובילים נחשבים כבעלי דעות שמרניות במיוחד, ומקורבים למנהיג העליון האייתוללה עלי חמינאי.
כל 300 המועמדים יבדקו בימים הקרובים על ידי המועצה המיוחדת שתקבע מי מהם רשאים להתמודד לתפקיד נשיא איראן החדש. בבחירות הקודמות בשנת 2017 אישרו 12 חברי המועצה רק 6 מועמדים מתוך 1600 שהגישו מועמדות, ורוחאני הצליח לנצח בסיבוב הראשון עם 57 אחוזים מהקולות. החוק באיראן קובע כי נשיא יכול לכהן שתי קדנציות בלבד, ורוחאני יסיים בחודש הבא את תפקידו.
ראש מערכת המשפט באיראן, ראיסי, נחשב כמועמד בעל הסיכויים הגבוהים ביותר. הוא נחשב בעבר כשופט קשוח ושמרני במיוחד שהיה מעורב בשנות ה-80 בהוצאות להורג רבות באיראן וספג ביקורת חריפה ממדינות המערב על כך. בשנים האחרונות מיתג את עצמו ראיסי כאדם מתון יותר הנלחם בשחיתות באיראן ולמען האזרחים מהמעמד הנמוך.
"תוצאת הבחירות צריכה להיות התפתחות אמיתית של החזרת תקווה והתלהבות לחברה. בעתיד הקרוב, הרגשות המרים של חוסר צדק יהפכו לטעם המתוק והרצוי של יישום הצדק", אמר ראיסי זמן קצר לפני שנרשם למירוץ לנשיאות איראן. אחד המועמדים הנוספים שנרשמו לבחירות הוא מפקד משמרות המהפכה לשעבר מוחסן רזאי, הנחשב כבעל סיכויים נמוכים יותר לזכות בתפקיד.