הכנסת תבחר היום (רביעי) את הנשיא או הנשיאה ה-11 של מדינת ישראל. שני המועמדים, יצחק הרצוג ומרים פרץ, הגיעו למשכן.
מרים פרץ נסעה מביתה בגבעת זאב להר הרצל, פקדה את קברי בניה אוריאל ואלירז ומשם המשיכה למשכן הכנסת.
בשעה 11:00 יפתח יו"ר הכנסת יריב לוין את ישיבת המליאה המיוחדת ותחל ההצבעה.
מזכירת הכנסת, ירדנה מלר-הורוביץ, תקרא בשמות חברות וחברי הכנסת לפי סדר שמות המשפחה, ואלה יקומו בזו אחר זה וייגשו אל מאחורי הפרגוד. שם ישימו במעטפה פתק עם השם המועדף עליהם, או פתק לבן, וישלשלו אותו לתוך תיבת הקלפי.
בתום ההצבעה יכריז יו"ר הכנסת על הפסקה בישיבת המליאה לצורך ספירת הקולות. תיבת הקלפי תילקח על ידי סדרני הכנסת לחדר נפרד והקולות ייספרו על ידי חברי ועדת הקלפי, חברי הכנסת דוד ביטן (יו"ר), יוסף טייב, אמילי מואטי ויואל רזבוזוב.
בתום הספירה יחדש יו"ר הכנסת את ישיבת המליאה ויכריז על התוצאות. במידה ולא יושג רוב של 61 קולות למועמד/ת, יתקיים סיבוב הצבעה נוסף. לאחר ההצבעה השנייה, אם יושג רוב קולות (גם אם אינו 61 או יותר), יוכרז על מנצח/ת.
עם היוודע התוצאות הסופיות ייצא יו"ר הכנסת ח"כ יריב לוין, יחד עם סגניו ועם מזכירת הכנסת, ירדנה מלר-הורוביץ, מנכ"ל הכנסת, סמי בקלש וקצין הכנסת, יוסף גריף, לאולם בו שוהה המנצח/ת, שם יודיע רשמית לנשיא/ה הנבחר/ת על תוצאות ההצבעה ויברך אותו/אותה.
השבעת הנשיא/ה הנבחר/ת תתקיים במועד אחר. כהונתו של הנשיא ראובן ריבלין נמשכת עד כ"ט תמוז תשפ"א, ה-9 ביולי 2021.
בתוך כך, יו"ר הסוכנות היהודית, יצחק הרצוג, פנה במכתב לחברי הכנסת לקראת ההצבעה על בחירת נשיא המדינה.
"אני מגיע אל הרגע הזה כספר פתוח. היכולות והיושרה הציבורית שלי עמדו למבחן יום-יום, שעה-שעה, למעלה משני עשורים שבהם מילאתי את משימת חיי - לשרת את העם והארץ שלנו באהבה, במסירות ובמקצועיות", כתב הרצוג.
לדבריו, "ההיכרות המעמיקה שלי עם המערכות הציבוריות והשלטוניות וההבנה במה כרוך מילוי תפקיד הנשיא, פניה של ישראל, לא עשו את ההחלטה קלה בעיני. נהפוך הוא. דווקא אלה הן שהביאו אותי לשקול את ההחלטה להתמודד לתפקיד נשיא מדינת ישראל האחד-עשר בחרדת קודש ובכובד ראש".