שרת התפוצות עומר ינקלביץ' נשאה דברים היום בטקס חילופי השרים במשרד התפוצות.

בפתח דבריה היא בירכה את השר הנכנס נחמן שי. ''אתה בא עם ניסיון ורקע עשירים בעשייה ציבורית ובעולם התפוצות, ואני בטוחה שגם במשרד הזה תעשה חיל. אני מקווה שתמשיך את התהליכים המדהימים שהתחלנו ושתעלה את יחסי ישראל והתפוצות עוד קומה למעלה. השליחות פה היסטורית, וכך צריך להתייחס אליה, בהמון רגישות, אחריות, ומחשבה''.

השרה סיכמה השרה את כהונתה ואמרה, "אני חושבת שכהונתי כשרה סימלה שלב נוסף בתהליך חברתי כאן בארץ. עצם העובדה שאישה מחברה חרדית מקבלת את ההזדמנות לשבת סביב שולחן הממשלה והקבינט, ולהיות חלק ממקבלי ההחלטות, שולחת מסר לאוכלוסיות מודרות רבות- ובעיקר לנשים מאותן אוכלוסיות- שהכול אפשרי למרות המורכבויות שבדרך. שהן יכולות להשתחרר מהחסמים החברתיים ולקבל הזדמנות שווה בין שווים".

"נכון, זה לא היה פשוט. הייתי צריכה לעבור הרבה מסעות הכפשה שקריים נגדי ונגד משפחתי, אבל אם יש אישה אחת שדרכי נתנה לה תקווה לנסות גם- אז אני את שלי עשיתי", הוסיפה.

לדבריה, "בחרתי לקחת כעת פסק זמן מהחיים הפוליטיים, אבל ממש לא פסק זמן מהעשייה הציבורית למען עם ישראל. אני יודעת שבכל מקום אליו אגיע בהמשך, אהיה נאמנה לשליחות שקבלתי עלי כאן במשרד, למען החיבור בין ישראל לתפוצות, וכן לתהליך הפנימי כאן במדינת ישראל שמקדם אוכלוסיות פריפריאליות ונותן להן הזדמנות שווה".

היא סיפרה על פעילות המשרד בתקופת כהונתה. ''נדמה שרק אתמול עמדתי כאן על הבמה הזו, בטקס חלופי השרות של משרד התפוצות. אני זוכרת היטב את ההתרגשות, אבל בעיקר את התובנה על גודל המעמד והשליחות. כשנכנסתי לתפקידי, מגפת הקורונה הייתה בשיאה. חלק ניכר מפעילויות המשרד השגרתיות מוקפאות. לא היה פשוט להיות שרת תפוצות בתקופה בה כמעט ולא היה ניתן להגיע אל התפוצות, אבל כל אתגר הוא בעיניי הזדמנות. דווקא מתוך הקושי הצלחנו להוציא הרבה דברים טובים.

"דווקא בעידן של ריחוק חברתי, הצלחנו ליצור קשר רשמי של ממשלת ישראל ליהודי התפוצות, באופן מוחשי כזה שלא היה לפני כן. דווקא בתקופה בה אסור לגעת, הצלחנו לגעת ביהודים מכל רחבי העולם. יצרנו מציאות חדשה של שגרת שיחות עם הקהילות עצמן, ונתנו להן את ההרגשה שיש להן אוזן קשבת ודלת פתוחה במדינת ישראל. השיחות האלו היו חלק מהאסטרטגיה שהבאתי למשרד - "אסטרטגיית ההדדיות". לא עוד יחסים חד צדדים של התפוצות כלפי ישראל- לא רק התפוצות תומכות בישראל, לא רק התפוצות לומדות על ישראל, אלא מעכשיו גם בכיוון השני- ישראל תומכת בתפוצות, ישראל לומדת על התפוצות, ישראל מתחברת ליהדות התפוצות".

בסיום נאומה הודתה השרה לשרים, לשותפים ולצוות המשרד. "בראש ובראשונה, תודה רבה לשר הביטחון בני גנץ על האמון והשותפות לאורך כל הדרך. לא היינו מצליחים להגיע להישגים כאלו אלמלא החזון והתמיכה שלך ביחס למשרד וליחסינו עם יהודי התפוצות. בהזדמנות זו אני רוצה גם להודות לראש הממשלה היוצא, בנימין נתניהו, על כך שדלתו תמיד הייתה פתוחה בפני כל צורך שהעליתי בפניו עבור המשרד, ומעל הכל על שנים רבות של שירות מסור והישגים היסטוריים עבור מדינת ישראל".