בתקופה זו חופי הרחצה גדושים בנופשים והם צפויים להיות גדושים עוד יותר החל מהשבוע הבא. עם האוקיאנוגרף ד״ר יאיר סוארי, איש הפקולטה למדעי הים המרכז האקדמי רופין, שוחחנו על הדגשים שכל אחד מאיתנו חייב לקחת עם עצמו כשהוא יוצא אל החוף.
מקרי טביעות קורים כל הזמן, פותח ד"ר סוארי ומציין כי הנתונים הסטטיסטיים מלמדים על כך ש"מדובר בכארבעים איש שטובעים בישראל בכל שנה". על מנת למנוע ולצמצם את התופעה הקשה "יש כמה דברים פשוטים לעשות כדי למנוע את האירועים הללו".
בראש ובראשונה, אומר סוארי, יש לזכור כי "המצילים מעולים בארץ. לכן להיכנס רק למקומות שיש בהם מצילים, אבל אם עשית את הטעות והחלטת להיכנס למקום שבו אין מציל, שימו לב שאנשים לא טובעים בחורף כשיש גלים גבוהים או בקיץ כשיש גלים גבוהים, אלא דווקא בגלים בינוניים, כי נראה לאנשים שהם יסתדרו איתם". כדי להימנע מהפתעות בגלים בינוניים ממליץ ד"ר סוארי לקחת מקדם ביטחון, לבחון את הים לפני שנכנסים אליו, אבל גם אחרי שנכנסים ולוודא שאכן הגלים והגובה אינם מפתיעים אותנו.
"אנשים נוטים להעריך את הגלים קצת פחות מכפי שהם", הוא אומר ומדגיש את מקדם הביטחון שיש לקחת. "להסתכל פעם נוספת כשהגענו לגובה המים ולהיות בטוח שהגלים הם משהו שנוכל להתמודד אתו".
ד"ר סוארי מציין כי מראה הים מטעה אותנו לא פעם דווקא במקומות בהם אין גלים, והוא מסביר: "הבעיה היא שגלים מזרימים מים לכיוון החוף והם צריכים לחזור איפשהו, והיציאות לים הן בתעלות מאוד ברורות שדרכן המים חוזרים לים. כך אנשים נסחפים בתעלות הללו ופתאום הם מגלים שהם כבר לא עומדים ושהים לוקח אותם לעומק, ואז בא גל ונותן מכה נוספת ומאבדים את העשתונות".
"אם הים סוחף לא לאבד עשתונות", אומר סוארי ומדריך: "תן לעצמך להיסחף אל העומק עד המקום שבו כבר אין את תעלות החזרה של המים ואז לשחות ימינה או שמאלה במקביל לחוף אל מקום שבו אין סחף פנימה אל תוך הים, ומשם לצאת אל החוף".