אילוסטרציה
אילוסטרציהצילום: אייסטוק

תו תקן לייצוג אותנטי של אנשים עם מוגבלויות הוענק לסרטים "גודזילה נגד קונג" ו"מקום שקט חלק 2".

תו תקן, פרי יוזמתה של קרן משפחת רודרמן, מוענק ליוצרים המובילים ייצוג אותנטי של אנשים עם מוגבלויות על סט הצילום ומביאים זאת לידי ביטוי בבחירות הליהוק שלהם. הפרס מוענק זו הפעם השביעית.

אותות נוספים יוענקו לחברות הפקה על שילובם של שחקנים חרשים, שחקנים עם שיתוק מוחין ושחקנית עם תסמונת דאון.

המותחן האפוקליפטי "מקום שקט חלק 2" עלה בארה"ב במאי האחרון, ועל פי הערכות הכניס לאולפני פראמאונט 48.3 מיליון דולר כבר בסוף השבוע הראשון. בסרט השני, כמו גם בסרט הראשון בסדרה, מככבת השחקנית מיליסנט סימונדס, שחקנית חירשת המתקשרת באמצעות שפת הסימנים.

על פי הכותב והבמאי ג'ון קרסינסקי: "מילי היא ללא ספק אחת השחקניות המוכשרות שהיה לי העונג לעבוד איתן. החלטתי ליצור סרט נוסף בסדרה רק כי היה לי הבטחון שהיא יכולה להחזיק את הכול על כתפיה. גיוס שחקנית חירשת לתפקיד היה מבחינתי לא פתוח למשא ומתן – לא רק כי זו תהיה הופעה אותנטית ואורגנית יותר, אלא כי הייתי צריך מדריכה, מישהי שתלווה אותנו לאורך הדרך ותוודא שאנחנו נשארים אמיתיים".

תו התקן לייצוג הולם ניתן להפקות הרואות בשילוב שחקנים עם מוגבלויות מחוייבות אמיתית וכנה. על מנת לקבלו ההפקות נדרשות לעמוד בשני קריטריונים – ראשית, משתתפים בהן שחקנים עם מוגבלויות בתפקיד הכולל לפחות חמש שורות, ושנית שהן כבר הופצו או על סף הפצה. קרן משפחת רודרמן מעניקה את תו התקן כאשר סרט או סדרת טלויזיה עונים בשני הקריטריונים. בין הסדרות הקודמות שקיבלו: האנטומיה של גריי, בית חולים כללי, החיים עצמם ועוד.

"זה מאוד מספק לראות את שני הסרטים המצליחים של 2021 כוללים ייצוג אותנטי בליהוק שלהם", אמר ג'יי רודרמן, נשיא קרן משפחות רודמן. "זו עדות נוספת לכך שהתעשייה נפתחת יותר ויותר למוגבלות כחלק חשוב מגיוון. אנחנו מברכים את הזוכים ומעודדים עוד ייצוג אותנטי על המסכים".

קרן משפחת רודרמן עמדה בחזית התנועה לשיפור השילוב והאותנטיות בהוליוד. מאמצי הקרן הובילו לכך שבשנתיים האחרונות שלושה אולפנים גדולים בהוליווד - CBS Entertainment, NBCUniversal ו- Paramount - מאמצים את הנחיות הקרן, ומתחייבים להנגיש את תהליך הליהוק והאודישנים.

לקראת פרסי האוסקר לשנת 2021, הקרן הודיעה גם על מענק לשלוש שנים בסך מיליון דולר לאקדמיה לאמנויות הקולנוע לאמנות ומדעים לצורך יוזמה חדשה שתומכת בזויות ראייה חדשות על יצירת סרטים והיסטוריה של הקולנוע, כמו גם חוויה נגישה ושוויונית לקהל מרקעים שונים.