
במחלקת המדינה האמריקנית מסרבים לגנות באופן ישיר את חברת בן אנד ג'ריס שהחליטה להחרים את יהודה ושומרון ולא לשווק באזורים אלו את תוצרתה.
דובר משרד החוץ האמריקני נד פרייס ציין כי מדובר בחברה פרטית ועל כן לא יגיב לגביה. עם זאת, פרייס הצהיר כי לצד תמיכת ממשל ביידן בחופש הביטוי הוא מתנגד לתנועת ה-BDS שמפלה לרעה את ישראל בצורה לא הוגנת.
"אני מגנים כל פעילות אנטי ישראלית ו-BDS. נפעל לצד ישראל נגד ניסיונות לעשות לה דה-לגיטימציה ", אמר פרייס.
חברת הגלידות ''בן אנד ג'ריז'' בישראל מדווחת על עלייה של 21% במכירות מאז שעות הבוקר (שלישי) וקוראת לציבור להמשיך להפעיל לחץ על מנת לבטל את ההחלטה של ''בן אנד ג'ריז'' העולמית להחרים את יהודה ושומרון.
''מאז שעות הבוקר חל גידול משמעותי ברכישת הגלידות שלנו - למעלה מ-21% מיום רגיל. אל תפסיקו", ביקש הזכיין הישראלי של בן אנד ג'ריז, ''חייבים להפעיל לחץ באמצעות כל האמצעים הדרושים על תאגיד יוניליוור, בעלי בן אנד ג'ריס העולמית, בכדי להפוך את הקערה על פיה.
''אנו קוראים לכולם לעמוד איתן לצידנו ולצד מאות העובדים הישראלים שעלולים להיפגע מלחצי ה-BDS העולמיים. כמו שהיה אתמול, כך גם היום - נמשיך למכור בכל ישראל ולכל הישראלים'', הוסיפו בחברה שמקום מושבה בבאר טוביה.
כזכור, חברת בן אנד ג'ריס העולמית הודיעה אמש כי לא תמכור יותר את הגלידות שלה "בשטחים הפלסטיניים הכבושים" ושלא תחדש את הרישיון עם הזכיין הישראלי.
מנכ"ל בן אנד ג'ריס ישראל אבי זינגר הגיב על ההחלטה בריאיון לחדשות 12 והבהיר כי הוא לא מתכוון להפסיק את המכירות ביהודה ושומרון: "לא יכול להיות שבגלל סיבות פוליטיות החברה מחליטה לפגוע, מערבת גלידה ופוליטיקה".
זינגר סיפר כי היה נתון ללחצים כבדים מצד בן אנד ג'ריס העולמית. "שמעתי על ההחלטה פחות או יותר יחד עם כולם", אמר זינגר, "אבל אני כבר נמצא בסדר גודל של שנה תחת לחצים ודרישות להפסיק לשווק בגדה. אני כמובן התנגדתי כל הזמן, מאז המבצע בעזה הלחצים מהחברה גדלו".
"אני לא הסכמתי להיכנע לזה ואני לא מוכן להמשיך להיכנע לזה", הדגיש מנכ"ל בן אנד ג'ריז ישראל. אני כבר 25 איתם, אני הבאתי את זה לארץ. הודיעו לי לפני שעתיים שמכיוון שאני לא מוכן לשתף פעולה בנושא הזה הם לא יאריכו לי את ההסכם בעוד שנה וחצי".
זינגר חזר והדגיש שהוא "לא מתכנן ולא מתכוון אפילו להפסיק" למכור את הגלידה ביהודה ושומרון. לדבריו, יש עוד שנה וחצי עד לסיום הסכם הזיכיון מול החברה, והוא מקווה שעד אז החברה תשנה את דעתה.
"אני מאוד מקווה שבשנה וחצי הזאת הממשלה וכל הציבור יתמוך בנו ויילחם נגד התופעה החריגה הזאת", הוא אומר. "לא יכול להיות שחברה בגלל סיבות פוליטיות מחליטה לפגוע - מערבת גלידה ופוליטיקה. במיוחד במוצר כל כך פופולרי".
זינגר מצפה מחברת יונילוויר העולמית (הבעלים של בן אנד ג'ריס העולמית) שתבין את המצב. "הרי הם מוכרים בשטחים, הם פועלים כאן יש להם מפעלים ומאות ואלפי עובדים, הם לא יכולים להתכחש למצב".
זינגר חושש שאנשים יפסיקו לרכוש את הגלידה. "למעשה זה החשש המרכזי שלי. אנשים לא מבדילים בין החברה העצמאית הישראלית לבין החברה העולמית. זה קרה בעבר כשבן אנד ג'ריס עשו פעולה שנויה במחלוקת והאשימו אותנו שאנחנו תומכים בחמאס".
"בסוף זו מלחמה של ממשלת ישראל מול החרמות וה-BDS - ואנחנו נקלענו לאמצע", הוסיף מנכ"ל החברה הישראלית. "אני מקווה שכל הציבור והגורמים הממשלתיים יתמכו בנו, והפוך - שיצרכו יותר ויילחמו בתופעה. זה מתחיל בבן אנד ג'ריס ואתה לא יודע איפה זה ייעצר. אם הציבור והממשלה לא תבין שצריך להילחם נגד זה בכל הכוח אנחנו יכולים להגיע רחוק מאוד".
הבוקר שוחח ראש הממשלה, נפתלי בנט, עם מנכ"ל חברת יוניליוור, אלן ז’ופ, המחזיקה בבעלות על חברת בן אנד ג’ריס. בנט הבהיר למנכ"ל החברה כי הוא רואה בחומרה רבה את ההחלטה של בן אנד ג׳ריס להחרים את ישראל, והוסיף כי בסופו של דבר מדובר בחברת בת של יוניליוור שנקטה בצעד אנטי ישראלי מובהק.
ראש הממשלה הדגיש, כי "מבחינתה של מדינת ישראל מדובר במעשה שיש לו השלכות חמורות, חוקיות ואחרות והיא תפעל באופן תקיף כנגד כל פעולה של חרם המופנה כנגד אזרחיה".
לפני כן שגריר ישראל בארה"ב ובאו"ם גלעד ארדן מכתב דחוף ל-35 מושלים של מדינות שונות בארה"ב, בהן קיימים חוקים נגד ה-BDS ונגד החרמת ישראל.
במכתבו ביקש השגריר ארדן ממושלי המדינות לנקוט בצעדים נגד חברת בן אנד ג'ריס מתוקף החוקים שנחקקו במדינות אלה בשנים האחרונות, וציין כי ההחלטה היא החלטה אנטי ישראלית המפלה לרעה את אזרחי ישראל, אך היא גם פוגעת באוכלוסייה הפלסטינית המתגוררת ביהודה ושומרון.
השגריר ארדן הזכיר למושלים, אשר יחד איתם פעל בעבר (2018) כשר לנושאים אסטרטגיים, שגם אז הלחץ המשותף של מדינת ישראל, יהדות ארצות הברית ומושלי המדינות- גרם לחברת Airbnb להפוך החלטה דומה.
"בעוד מדינות ערב מבטלות את החרם על ישראל וחותמות על הסכמי שלום עם ישראל, ושיתוף הפעולה באזורנו הולך וגדל, לא מתקבל על הדעת שחברות אמריקאיות עם אג'נדות רדיקליות יצאו נגד מדיניות ארצות הברית ויפעלו נגד נורמליזציה ושלום", כתב ארדן למושלים.
הוא הוסיף, "אני מאמין שיש לנקוט בפעולת נגד מהירה ונחושה נגד כל מי שמחרים אותנו כדי להתמודד עם פעולות כה מפלות וחסרות צדק. עלינו לעמוד מאוחדים ולהעביר מסר חד משמעי שלא נסבול התנהלות כזו של חברות מסחריות".
ארדן אמר: ''אנחנו נבהיר לבן אנד ג׳ריס שלהחלטה הבזויה שלהם תהיינה השלכות. אלחם בזירה הבינלאומית כנגד כל שונאי ומחרימי ישראל''.