הרשתות החברתיות הפכו למקום בטוח עבור אנטישמים להביע את שנאתם כלפי היהודים.
חוקרים מהמרכז למאבק בשנאה דיגיטלית, ארגון ללא מטרות רווח הנמצא בבריטניה וארה"ב, בדק את רמת האנטישמיות ברשתות החברתיות הגדולות, לרבות פייסבוק, אינסטגרם, טוויטר, יוטיוב וטיקטוק, ומצא כי הרשתות החברתיות מפרסמות פוסטים אנטישמים רבים ללא הפרעה.
במהלך המחקר סימנו החוקרים מאות פוסטים שכללו התבטאויות אנטישמיות ושנאת יהודים במהלך שישה שבועות, על מנת שהאחראים על הסינון ברשתות החברתיות יוכלו למחוק אותם.
הפוסטים שסומנו זכו למיליוני צפיות וחלקם הפכו לויראליים. למרות הסימון מצד החוקרים מהמרכז למאבק בשנאה דיגיטלית, התברר כי מרבית הפוסטים נותרו להופיע ללא הפרעה ולא נמחקו.
בסך הכל סימנו החוקרים 714 פוסטים, אך לאחר תקופה קצרה התברר כי פחות מפוסט אחד מכל שישה פוסטים אנטישמיים כאלו נמחקו על ידי בקרי הסינון של הרשתות החברתיות. מי שזכתה לביקורת החריפה ביותר בדו"ח החדש היתה פייסבוק, שפעלה למחיקת רק 10.9 אחוזים מהפוסטים שסומנו על ידי החוקרים כאנטישמיים ומפרים את הוראות השימוש ברשת החברתית.
החוקרים מביאים בדו"ח דוגמא בה הופיע פוסט הטוען כי "השואה היא מתיחה בלבד" שהופיע יחד עם תמונה שהציגה את שער הכניסה לאושוויץ עם סמל עליונות לבנה.
למרות הסימון, פייסבוק לא הסירה את הפוסט האנטישמי אלא סימנה אותו כ"מידע כוזב" ולמעשה הגבירה את העניין בו מצד הגולשים.
גם טוויטר נכשלה לחלוטין, כאשר פעלה רק נגד 11 אחוזים מהפוסטים האנטישמיים שפורסמו בה, יוטיוב פעלה נגד 21 אחוזים מהפוסטים שסומנו כאנטישמיים, בעוד אינסטגרם וטיקטוק פעלו נגד 18 אחוזים.
אימרן אחמד, מנכ"ל המרכז למאבק בשנאה דיגיטלית, אמר כי "הרשתות החברתיות איפשרו לפורעים לשמור את חשבונותיהם פתוחים ולהפיץ את השנאה שלהם ברשת. התקשורת החברתית הפכה למקום בטוח עבור גזענים לנרמל רטוריקה של שנאה ללא חשש. זו הסיבה שהמדיה החברתית הופכת לא בטוחה יותר ליהודים, בדיוק כפי שהיא הופכת לנשים, שחורים, מוסלמים, אנשי להט"ב וקבוצות רבות אחרות".